Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) ir sākusi parakstu vākšanu par pāri palikušo 1,7 miljonu eiro saglabāšanu izglītības nozarē, kā arī disciplinārlietas ierosināšanu Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), informēja arodbiedrības pārstāvis Juris Aksels Cīrulis.

Kā iepriekš informēja Finanšu ministrija (FM), pēc šā gada 29.septembra valdības sēdē pieņemtā lēmuma pedagogu darba samaksas nodrošināšanai atbilstoši no šā gada 1.septembra sāktajai pedagogu darba samaksas reformai 2016.gadā ir nepieciešami 7 273 192 eiro, bet resora programmā "Pedagogu darba samaksas reformas ieviešanas finansējums" plānotais finansējums ir deviņi miljoni eiro. Līdz ar to pāri palikuši 1,7 miljoni eiro. IZM šo naudu vēlējās novirzīt internātskolu uzturēšanas izdevumiem.

Tā kā iepriekš iedalītie deviņi miljoni eiro bija paredzēti pedagogu atalgojuma reformai, arodbiedrība uzskata, ka no IZM puses tika pieļauts nopietns pārkāpums finansējuma aprēķinos un sadalē, kā arī LIZDA, pedagogi un sabiedrība kopumā tika maldināti un daļai pedagogu tika liegta iespēja saņemt augstāku atalgojumu no 1.septembra, norādīja Cīrulis.

Ņemot vērā minēto un LIZDA Padomes ārkārtas lēmumu, arodbiedrība ir sākusi parakstu vākšanu, kurā līdz 27.oktobrim aicina visus izglītības iestādēs strādājošos parakstīties, lai valsts budžetā apstiprinātie, bet nesadalītie 1,7 miljoni eiro tiktu piešķirti paredzētajam mērķim - pedagogu darba samaksas paaugstināšanai 2016.gadā.

Tāpat arodbiedrība aicina nozares pārstāvjus parakstīties par to, lai tiktu ierosināta disciplinārlieta attiecībā uz pieļauto pārkāpumu IZM, pamatojoties uz Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumu.

Savāktie paraksti 1.novembrī tiks iesniegti Ministru prezidentam Mārim Kučinskim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: