Trešdien, 8. decembrī,  plkst. 19:35 Ventspils  Basketbola hallē ceturto FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas B grupas spēli aizvadīs "Ventspils" basketbolisti, uzņemot Južnijas "Khimik" komandu.

Tieši pret "Khimik" ventspilnieki uzsāka Izaicinājuma kausa grupu turnīru un izdarīja to veiksmīgi, viesos uzvarot ar 82:71. Toreiz mača likteni izšķīra veiksmīgi aizvadītā trešā ceturtdaļa, kuru kurzemnieki uzvarēja ar 11 punktu pārsvaru. Uzvarai izbraukumā sekoja nedaudz negaidīts zaudējums savā laukumā pret "Deutsche Bank Skyliners" – 62:64. Pagājušajā nedēļā Haifā, lieliski aizvadot trīs ceturtdaļas, "Ventspils" tika galā ar "Maccabi" (86:80).

Divas uzvaras trijās spēlēs ventspilniekus izvirza līderpozīcijās B grupā, kamēr "Khimik" ar uzvaru divās spēlēs ieņem pēdējo ceturto vietu. Uzvara trešdienas spēlē jau būtu solis tuvāk nākamajai kārtai, kas ventiņiem noteikti ir pa spēkam.

"Khimik" līderis ir Latvijas līdzjutējiem labi pazīstamais Kērtiss Miledžs, kurš savulaik Latvijā spēlēja "ASK Rīga" rindās. Izaicinājuma kausā Miledžs izcēlies ar vidēji 14.8 punktiem un 7.5 rezultatīvām piespēlēm. Piespēļu ziņā viņš ir pārliecinošs līderis visā turnīrā.

Šajā rādītājā viens no labākajiem ir arī ventspilnieks Jānis Strēlnieks, kurš ar vidēji 5.0 rezultatīvām piespēlēm ir septītais. Turpretī izbrukuma noslēdzošajā fāzē jāpaļaujas uz Rašadu Andersonu, kurš vidēji spēlē gūst 18.3 punktus un ir piektais rezultatīvākais spēlētājs Izaicinājuma kausā.

Interesants ir fakts, ka abas uzvaras "Ventspils" līdz šim izcīnījusi izbraukuma spēlēs. Būtu īstais laiks atklāt uzvaru rēķinu Izaicinājuma kausa spēlēs arī savā laukumā. Ar Ventspils unLatvijas līdzjutēju atbalstu tas noteikti arī izdosies. Spēli tiešraidē varēs vērot LTV7 kanālā no plkst. 19.30.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: