Novada pašvaldība šogad īstenojusi vairākus programmas Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem projektus, vairākus realizēs vēl nākamajā gadā. 

  Pilnībā pabeigta Piltenes estrādes rekonstrukcijas 3. kārta un Užavas pagasta pašvaldības autoceļa 1. posma rekonstrukcija, par šiem projektiem jau atgūts finansējums no Lauku atbalsta dienesta (LAD), kas ir šīs programmas koordinators.

Ir vairāki projekti, kuri jau realizēti, un pašvaldība cer atgūt tajos ieguldītos finansu līdzekļus. Novada dome Lauku atbalsta dienestā iesniegusi atskaites par Piltenes estrādes rekonstrukcijas 2. kārtu un Vārves pagasta ēkas Rozītes rekonstrukciju.

Līdz gada beigām pašvaldība plāno iesniegt atskaites arī par Užavas pagasta pašvaldības autoceļa rekonstrukcijas 2. posmu un Ziru pagasta administratīvās ēkas Saulgrieži rekonstrukciju, informē novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Joprojām SIA Riveta kavējas ar darbiem Tārgales sporta zālē. Pēc Ventas Balss publikācijas un novada domes piedraudēšanas sūdzēt būvniekus komisijai, kas izdod būvkomersantu sertifikātus, celtnieki sarosījās, taču vēlāk atkal atslāba.

Tārgales pārvades vadītājs Mārcis Laksbergs stāsta, ka šobrīd atkal objektā ir klusums. Būvnieki aizbildinoties, ka gaidot, kad viņiem atsūtīs pasūtīto ierīci, kas regulē apkures iekārtu. Vakar SIA Riveta valdes loceklis Māris Mūrnieks apgalvoja, ka atlicis vien nokārtot dokumentus un, ak jā, arī šī iekārta.

Mūrnieks apgalvo, ka objektu šajā gadā viennozīmīgi nodos, taču šādu solījumu ar konkrētiem termiņiem bijuši ne mazums. Ir pagājis gads, kopš celtnieki uzsāka darbu Tārgales sporta zālē, un vairāk nekā 7 mēneši kopš paredzētā nodošanas termiņa.    

Novada dome izsludinājusi iepirkumu par Ugāles tautas nama rekonstrukciju, kā arī par rekreācijas un sporta infrastruktūras pilnveidošanu Popes pagasta teritorijā. Nākamajā gadā paredzēts rekonstruēt arī Jūrkalnes tauta namu, Usmas kultūras namu un Puzes sporta zāli. Zirās nākamgad paredzēta pašvaldības ceļa asfaltēšana, bet Ancē – muižas daļas rekonstrukcija.

ES programma Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem paredz atbalstīt sportu, atpūtu, teritorijas labiekārtošanu, pašvaldības ceļus un atjaunojamos energoresursus. Katrā pagastā tā ļauj ieguldīt Ls 105 000 no ES un valsts naudas, bet 25 % un PVN no projekta kopsummas jāsedz pašvaldībai.

Jura Ģiguļa foto

Vairāki LAD projekti sekmīgi pabeigti, taču Tārgales sporta zāles celtnieki ar darbiem kavējas nepieklājīgi ilgi. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: