Otrdien Ventspilī viesojās uzņēmuma „Foresight marketing” direktors Šigejoši Noto (Shigeyoshi Noto), kurš iepazinās ar Ventspils tūrisma un atpūtas piedāvājumu.

Viesis pabija Ventspils Ūdens piedzīvojumu parkā, Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā, Jaunrades namā un devās pastaigā pa Vecpilsētu. Kā patiesi unikālu apskates objektu, Noto atzīmēja Livonijas ordeņa pili, kas viņaprāt ir lieliski saglabāta un apsaimniekota.

Viņš uzskata, ka Ventspils japāņu ceļotājiem varētu būt pievilcīga gan vasarā, gan ziemā. Ziemā apskatīšanas vērta ir Ventspils gaumīgā un pēc Japānas mēroga askētiskajā estētikā veidotā pilsētas Ziemassvētku rota, bet vasarā viesus gaida plašs aktīvās atpūtas piedāvājums un daudzie pasākumi. Kā īpašus Noto izcēla divus – Pilsētas svētku laikā notiekošo Baltijas ziedu paklāju festivālu augustā un Puķu draugu saietu jūlijā. Viesi sajūsmināja Latvijas iedzīvotāju mīlestība uz ziediem, puķu audzēšanas, dārzu un parku veidošanas tradīcijas. Šeit viņš saredzēja daudz kopīga ar savu valsti un tautu. Pēc viņa lūguma Ventspils Tūrisma informācijas centrs nosūtīs uz Japānu fotoattēlus no Ginesa rekorda uzstādīšanas pasākuma, kā arī Ventspils krāšņās puķu skulptūras un ziedu paklājus.

Latvija Japānas ceļotājiem ir salīdzinoši jauns maršruts, bet ļoti perspektīvs. Kā pastāstīja Noto, japāņi mīl ceļojumus uz Eiropu. Īpaši iecienīta līdz šim ir bijusi Parīze, kuras sasniegšanai nepieciešamas 13 stundas. Bet lidojums caur Helsinkiem uz Rīgu ir tikai 11 stundu garš. Tieši tāpēc viņa uzņēmums „Foresight marketing”, kas darbojas kā Somijas tūrisma pārstāvniecība Japānā, nolēmis savu tautiešu ceļojumu galamērķus papildināt ar Latviju. Sākotnēji informācija par Latvijas dažādām pilsētām, arī Ventspili, tiks izvietota mājas lapā, kurā daļa informācijas ir japāņu valodā. Tālākā nākotnē uzņēmums meklēs iespējas izdot informatīvos materiālus ar plašiem aprakstiem un fotogrāfijām.

Vizīti organizēja Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūra sadarbībā ar Kurzemes Tūrisma asociāciju un Ventspils Tūrisma informācijas centru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: