18. un 19. jūnijā Ventspilī notiks Piedzīvojumu parka maratons, kur 19.jūnijā pirmo reizi notiks maratona 42,195 km distance, tāpat notiks tradicionālie 21,098 km, 10,55km un 5,3km skrējieni.

Ventspils būs trešā Latvijas pilsēta aiz Rīgas un Valmieras, kurā notiks maratons. Bērnu skrējieni 300m, 600m un 1000m distancēs notiks sestdien, 18.jūnijā.

Piedzīvojumu parka maratonā paredzams liels dalībnieku skaits. Zināms, ka sacensībās piedalīsies visi šī brīža Latvijas labākie garo distanču skrējēji – Jeļena Prokopčuka, Ilona Marhele, Anita Kažemāka (visas trīs sportistes ir izpildījušas Riodežaneiro Olimpisko spēļu normatīvu) .Tāpat plānots, ka sacensībās piedalīsies Ventspils pašvaldības atbalstītais Valērijs Žolnerovičs (Izpildījis Riodežaneiro Olimpisko spēļu normatīvu), Renārs Roze, Jānis Višķers un pašlaik Latvijas ātrākais 10km distances skrējējs Reinis Hartmanis.

Maratona laikā gan Piedzīvojumu parkā, gan skrējiena trases malā varēs baudīt kultūras programmu, izklaidējošus priekšnesumus. Piedzīvojumu parkā uzstāsies Edvards Grieze ar grupu, kā arī postfolkloras grupa „Rikši”, kas spēlē latgaliešu, latviešu un cittautu tradicionālo mūziku savā redzējumā. Skrējēji tiks uzmundrināti ar kultūras programmu desmit trases punktos. Piedzīvojumu parkā darbosies sporta preču tirdziņš, sporta ārstu konsultācijas, teipošanas stends, pirts, sporta vitamīnu stends.

Visiem bērnu skrējienu dalībniekiem būs iespējams vienu Piedzīvojumu parka atrakciju izmantot bez maksas, savukārt visi maratona dalībnieki, uzrādot sacensību numuru, varēs 19.jūnijā Pludmales akvaparku apmeklēt, maksājot tikai 2 EUR.

Šī gada jaunums būs iespēja skrējienu dalībniekiem pēc finiša uz medaļas iegravēt savu vārdu un rezultātu. Būs pieejami arī divu masieru bezmaksas pakalpojumi.

19.jūnija skrējienu dalībniekus aicinām numurus izņemt iepriekšējā dienā, t.i. 18.junijā pēc Bērnu skrējiena Piedzīvojumu parkā no plkst. 17.00 līdz 21.00. Šajā laikā sportisti tiks cienāti ar makaroniem, kā arī varēs draudzīgā gaisotnē parunāties par skriešanas tēmu.

Maratonu organizē Ventspils Maratona klubs sadarbībā ar Ventspils pilsētas pašvaldību un Olimpisko centru “Ventspils”.

Aicinām visus ventspilniekus piedalīties skriešanas svētkos! Sīkāka informācija par maratonu mājas lapā www.ventspils-maratons.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: