Projekta INCA (Integrētās aprūpes sistēmas ieviešana Ventspils pilsētā) īstenošana aizsākās 2014. gada janvārī. Pēc aptuveni divu gadu darba, projekts šī gada 30. jūnijā veiksmīgi noslēgsies.
 

Projekta mērķis bija uzsākt integrēto sociālās un sanitārās aprūpes e-pakalpojumu saziņas aprūpes tīklu ieviešanu. Projekta vadošie partneri bija Spānijas tehnoloģijas uzņēmums «IDI Eikon», toties partneri Latvijā - «Ventspils pilsētas Sociālais dienests» un «Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca».

INCA projektā aktīvi darbojās 30 seniori un viņu formālie/neformālie aprūpētāji. Senioru veselības stāvoklim sekoja līdzi sertificēti kardiologi, medmāsas un sociālā māsa. Projekta ietvaros seniori aktīvi sekoja līdzi savam asinsspiedienam un saņēma bezmaksas ārstu un sociālā darbinieka konsultācijas.

Seniori, kuri izmantoja iespēju iesaistīties projektā uzsvēra, ka ikdienā ļoti palīdz sociālā darbinieka zvani un komunikācija. Daudzi seniori atzina, ka ir pārliecinātāki arī par savu veselības aprūpi, kopš dalības projektā, pateicoties medicīnas darbinieku uzraudzībai. Komunikācijas rezultātā, kura izveidojās starp senioriem, medicīnas darbiniekiem un sociālo māsu, iespējams ne tikai regulāri sekot līdzi pacienta veselības stāvoklim, bet arī vairāk integrēt gados vecākos cilvēkus sabiedrībā.

Daudzi seniori piebilda, ka priecājas par iespēju piedalīties projektā un sajust rūpes par sevi, tāpat projekta aktivitātes disciplinēja regulāri sekot līdzi savam veselības stāvoklim. Projekta dalībnieki ir gandarīti par saņemtajiem pakalpojumiem un sniegto atbalstu.

INCA projekts tika īstenots Eiropas Komisijas Informāciju un Komunikāciju Tehnoloģijas Politikas atbalsta programmas (ICT PSP) ietvaros (Projekta numurs 621006). Projekta realizētājs Ventspilī bija Ventspils pilsētas Sociālais dienests un Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca. Vairāk informācijas par projektu var atrast mājas lapā www.in3ca.eu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: