Sakarā ar ilgstoši karsto un sauso laiku maijā un jūnija sākumā, atsevišķās akās pilsētas kapsētās ūdens līmenis ir krasi samazinājies, un ūdeni no šīm akām nav iespējams „uzpumpēt”.

Pārsvarā visos pilsētas kapos ir vairāk par vienu aku, tādēļ, ja vienā akā konstatētas problēmas ar ūdens ieguvi, p/i „Komunālā pārvalde” lūdz izmantot citas akas, kurās ūdens ir pieejams. Savukārt, pie tām akām, kurām konstatētas problēmas ar zemo ūdens līmeni (piemēram, Meža kapu jaunajā daļā), iedzīvotāju ērtībām kā papildu variants ūdens ieguvei tiks novietota muca ar ūdeni.

P/i „Komunālā pārvalde” atgādina, ka ņemot vērā ventspilnieku ierosinājumus, visas akas pilsētas kapos, kas līdz šim bija aprīkotas ar spaiņa nolaišanas sistēmu ūdens izcelšanai, šogad tika aprīkotas ar ūdens pumpjiem. Visi pumpji ir darba kārtībā un funkcionē labi, tādēļ, ja ūdens nav sasniedzams sakarā ar zemo ūdens līmeni, nevajadzētu veikt ilgstošu pumpēšanu, jo tādējādi gan pumpis var tikt bojāts.

P/i „Komunālā pārvalde” cer, ka pēc lietavām, ko sinoptiķi prognozē tuvākajās dienās, gruntsūdens līmenis celsies, līdz ar ko arī akās ūdens atjaunosies, taču jāņem vērā, ka tas nenotiks uzreiz, jo nokrišņu ūdeņiem jāpiesūcina zeme līdz gruntsūdens līmenim, un tas var ilgt no dažām dienām līdz pat nedēļām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: