Ventspils pilsētas dome apstiprināja Ventspils pilsētas plūdu risku pārvaldības plānu, kas nepieciešams plūdu risku un ar tiem saistīto zaudējumu novērtēšanai un attiecīgo problēmu risināšanai.

Plūdu risku pārvaldības plāna Ventspils pašvaldībai izstrāde notikusi vienlaicīgi ar Upju ( t.sk. arī Ventas) baseinu apgabalu apsaimniekošanas plānu un Plūdu riska pārvaldības plānu izstrādi, Ventspils pilsētas domei sadarbojoties ar Valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Plūdu riska novērtēšanas un pārvaldības nacionālajā programmā 2008. – 2015.gadam Ventspils pilsēta klasificēta kā pilsēta, kuru potenciāli apdraud vairāki plūdu cēloņi. kombinācija. Ventspilī plūdu cēloņi galvenokārt ir stipras lietusgāzes un citi nelabvēlīgi laikapstākļi.

Plūdu risku pārvaldības plānā Ventspils pašvaldībai identificētas plūdu riska apdraudētās teritorijas un potenciālā ietekme.

Plānojot investīcijas plūdu riska mazināšanai, paredzētas darbības un pasākumi ar mērķi novērst lielākos iespējamos plūdus un aizsargāt pilsētas iedzīvotājus un infrastruktūru.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Ventiņheiteris 13.06.2016, 11:21:44

    Dome izdos saistošos noteikumus, ka katram "reņģēdājam" mājās jābūt piepūšamajai laivai un glāšanas vestei, lai lietavu gadījumā pašvaldībai nav jātērē dārgie resursi glābšanas darbiem, un varētu veltīt visu uzmanību priekšvēlēšanu/pēcvēlēšanu kampaņām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: