Noslēgusies Ventspils jauniešu īsfilmu festivāla skate, kas notika trešdien, 15.jūnijā, plkst. 15:00 "Kino Rio" mazajā zālē. Pēc noslēguma skates turpat "Kino Rio" notika apbalvošanas ceremonija.

Pēc žūrijas vērtējuma par uzvarētājiem kļuva īsfilmas:

1. vieta "Vai nauda dzīvē ir svarīgākais?", filmas autors Tomass Bakēvics (18), Ventspils.

2. vieta "Say NO to bullying", filmas autors Gustavs Lociks (20), Liepāja

3. vieta "Es nekur neesmu pazudis", filmas autors Gints Sprēdis (17), Tukums

"Noskatoties visas iesniegtās īsfilmas, patiesi varēja sajust, ka jaunieši ir centušies un iedziļinājušies savu daiļdarbu izvirzītajās problēmās, kā arī veiksmīgi un radoši šīs problēmas atrisinājuši. Arī vērtēt īsfilmas nebija viegls darbs, bet tomēr vienoties par pirmajām trim vietām žūrijai nesagādāja grūtības, favorīti visiem bija līdzīgi. Lai arī šogad festivālam pieteicās 12 īsfilmas, ceru, ka nākotnes festivālos īsfilmu skaits būs dubultā. Visus tos, kas netika uz pašu noslēguma skati, aicinu doties otrdien, 21.jūnijā, plkst. 19:30 uz Ventspils Jauniešu māju, kur būs iespēja noskatīties visas festivāla īsfilmas vēlreiz!", ar savām izjūtām par aizvadīto Ventspils Jauniešu īsfilmu festivālu dalās, žūrijas dalībniece Ventspils Jauniešu domes, projektu koordinātore Helēna Koha.

Jau informējām, ka festivāls norisinājās no šā gada aprīļa līdz pat jūnijam. Dalībniekiem, veidojot īsfilmu, bija jāatspoguļo kāda esoša problēma pilsētā, sabiedrībā vai vidē un radoši jāparāda tās iespējamais risinājums.

Festivālam tikai iesniegtas kopumā 12 īsfilmas, kuru tēmas jaunieši ir izvēlējušies dažādas, piemēram, par apkārtējo cilvēku attieksmi, par jauniešu mobilo ierīču atkarībām, kā arī tika parādīti radoši veidi, kā šīs problēmas risināt. Arī dalībnieki bija tikpat dažādi, cik iesniegtās īsfilmas, jo piedalās jaunieši ne tikai no Ventspils, bet arī no Liepājas, Dundagas, Puzes un Tukuma.

Filmas vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija Ventspils Digitālā centra speciālisti, Ventspils Jauniešu domes aktīvisti. Tika vērtētas īsfilmas atbilstība nolikumā noteiktajai tematikai, tehniskais izpildījums, aktierspēle, scenārijs un režija. Festivālu organizēja biedrība “Ventspils Jauniešu dome” sadarbībā ar pašvaldības iestādi “Ventspils Digitālais centrs”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: