Vasarīgi saulainos laikapstākļos tika atklāta Superkausa 8. sezona, kuru Rodeo komanda uzsāka ar otro vietu komandu vērtējumā.

Šogad izmaiņas skārušas Jauniešu klasi, kurā, tāpat kā MX PRO klasē, tiks aizvadīti trīs finālbraucieni. Jauniešu klasē savus spēkus pierādīt devās Toms Babris, kurš ar 125cc mocīti sacentās pret jaudīgākas klases motocikliem. Stabils brauciens un konkurentu kļūdas, pirmajā braucienā ļāva finišu šķērsot kā līderim, bet pārējos finālbraucienos 4. un 3. vieta. Dienas kopvērtējumā, piekāpjoties vien par punktu, izcīnīta 2. vieta.

Pēc trīs gadu pārtraukuma Superkausa trasē atgriezās komandas vadītājs Arvis Sanders, startējot Senioru klasē. Lai arī Arvis pēc sezonas sākumā iegūtas traumas vēl īsti nav atguvies, braucienos parādīts liels cīņasspars, kas vainagojās ar 9. vietu dienas kopvērtējumā. Senioru klasē pie starta barjeras stājās vēl viens komandas pārstāvis, leģionārs, Dmitrijs Vinogradovs, kurš kopvērtējumā izcīnīja 3.vietu.

Īstu saldo ēdienu skatītājiem sagādāja MX PRO klase, kurā varēja manīt ātrākos Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un pat Nīderlandes sportistus. Šajā klasē komandu pārstāvēja aizvadītās sezonas Latvijas čempions Prīts Ratseps, Aleksejs Vinogradovs un Erki Kahro. Šoreiz komandai nevarēja palīdzēt Dāvis Līvs un Kristers Drevinskis, kuriem ir veselības problēmas un kuru atgriešanās trasē gaidāma nākamajā Superkauss posmā Kandavā.

Pēc aizvadītajā sezonā iegūtās smagās traumas šogad trasē ir atgriezies Erki Kahro. Lai arī Erki ierasti sacensībās startē ar 250cc mocīti, šoreiz izvēle krita par labu startēt ar 450cc moci, kas Superkausa sacensībās dod priekšroku. Neskatoties uz to, ka šosezon ir aizvadīts mazs skaits treniņu ar 450cc moci, braucienos uzrādīts labs sniegums un dienas kopvērtējumā, ar vienādu punktu skaitu kā 4. vietai, iegūta 5. vieta. Diemžēl ne visai veiksmīgi braucieni šoreiz Aleksejam, kuras dienas beigās vien 15. vieta.

Lielisku sniegumu posmā rādīja Prīts Ratseps, kurš nervus skatītājiem pakutināja noslēdzošajā braucienā. Izcīnot 3. vietu pirmajos braucienus, Prīts trešā brauciena beigās atradās 2. pozīcijā, bet dažus līkumus pirms finiša piedzīvoja kritienu. Pateicoties lielajai rezervei, kas tika iegūta brauciena laikā, Prīts spēja braucienu turpināt un finišēt 2. vietā, dienas beigās kāpjot uz pjedestāla 2. pakāpiena. “Sacensības bija ātras un ļoti ciešas. Trase bija ļoti šaura, kas grūtu padarīja apdzīšanu. Šo sacensībās atslēga ir labi starti, kuri šoreiz man arī izdevās. Ar katru nedēļas nogali kļūstu labāks un tas ir galvenais. Liels paldies Arvim un Rodeo komandai par uzaicināšanu uz šīm sacensībām, bija jautra diena!” stāsta Prīts.

Pateicoties sportistu stabilajam sniegumam, Superkausa komandu vērtējumā RODEO TEAM izcīnīja 2.vietu, piekāpjoties MX Ādaži, bet aiz sevis atstājot MX Moduls komandu.

Nākamās sacensības jau 22. maijā Apē, kur paralēli “Vaidavas Kausam” norisināsies arī Latvijas čempionāta 2. posms solo klasēm.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Gvido 06.05.2016, 20:27:15

    Ja ko vēlejaties pavēstīt par sacensībām,varējat to darīt objektīvi,nevis klāstīt par igauņu veselības problēmām.Apsveicu Arvi ar priekšpedējo vietu!

  • 0
    Andris Grinbergs 07.05.2016, 20:21:07

    Atbildot uz Gvido komentāru,gribu teikt ka neesi iedziļinājies un izlasījis tekstu gan pēc būtības gan pēc satura,Rodeo komandā brauc ari igauņu sportisti kas deva komandai vērtīgos punktus un lai kritizētu kuŗš sportists kuru vietu izcīnīja,iesaku sākumā iepazīties ar sacensību rezultātiem,raksts bija skaidrs un saprotams!!! Lai turpmākas veiksmes Rodeo klubam!!!

  • 0
    Rimich 12.05.2016, 01:26:31

    Vēlu veiksmi mūsu pilsētas komandai Latvijas meistarsacīkstēs un Superkausa seriālā! Arvim sveiciens ar atgriešanos un stipru veselību!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: