Ar Ventspils Augstskolas (VeA) rektores rīkojumu Ekonomikas un pārvaldības fakultātei (EPF) no 9. maija ir nozīmēta jauna dekāna pienākumu izpildītāja – Liene Resele.

Liene Resele ir Ventspils Augstskolas absolvente, kura š.g. 11.martā veiksmīgi aizstāvēja savu promocijas darbu ”Nacionālās inovācijas sistēmas pilnveidošana inovācijas veicināšanai uzņēmumos Latvijā”, iegūstot doktora zinātnisko grādu vadībzinātnē. Liene Resele VeA studējusi gan bakalaura, gan maģistra, gan arī doktora biznesa vadības un uzņēmējdarbības studiju programmās.

Tiekoties ar Ekonomikas un pārvaldības fakultātes mācībspēkiem, Liene Resele klātesošos iepazīstināja ar sevi, savu darba pieredzi un ceļu līdz dekāna amatam. Liene Resele: ”Piekritu šim piedāvājumam, jo mērķtiecīgi esmu gājusi uz to, lai strādātu augstskolā”. Jaunā dekāne sanāksmē mācībspēkiem ieskicēja savu redzējumu Ekonomikas un pārvaldības fakultātes attīstībai, uzsverot, ka lielākais mērķis būtu kļūt par vienu no vadošajām šada veida fakultātēm Latvijā un pēc tam arī Baltijā. Savā redzējumā jaunā dekāne iezīmēja trīs galvenos attīstības virzienus – studiju procesu, zinātniski pētniecisko darbu un zināšanu pārnesi. Studiju procesā dekāne kā galvenos uzdevumus minēja studiju programmu izvērtējumu, studentu skaita palielināšu un jaunu, spējīgu studentu piesaisti. Zinātniski pētnieciskajam virzienam būtu jābūt ciešāk sasaistītam ar studiju procesu, kā arī jāpalielina publikāciju skaits, dalība dažādās nozares konferencēs. Svarīgs fakultātes attīstības virziens – zināšanu pārnese, veicinot sadarbību ar privāto sektoru un tādējādi sasaistot bakalaura, maģistra darbus ar nozari. Liene Resele atzīmēja, ka zināšanu pārnese ir nepieciešama, lai EPF absolventi būtu orientēti uz jaunu uzņēmumu dibināšanu, attīstību, sniedzot ieguldījumu augstskolas, pilsētas, reģiona un valsts attīstībā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    es 12.05.2016, 13:44:50

    ''Veiskmes stāsts'': VeA EPF ''dekāni'' kopš 2015.gada janvāra:

    Stankevičs, Vasiļevska, Rudziša, Krēsliņš, ...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: