BK Ventspils turpina izcīnīt pārliecinošas uzvaras. Pirms pāris dienām ar vairāk kā 60 punktu pārsvaru tika sagrauta LU komanda, bet šovakar arī Liepāja/Triobet. Ne ar 60 punktu pārsvaru, taču arī +23 ir iespaidīgākā uzvara pār šo komandu šajā sezonā. Šī bija astotā spēle sezonā, kurā gūti vismaz 100 punkti. Nākamais mačs jau sestdien, kad pretiniekos būs Jūrmala/Fēnikss.

Ventspilnieku sastāvā atkal robi. Kristaps Janičenoks nespēlē jau ilgāku laiku, bet šā vakara spēlē pieteikumā nebija arī Andreja Gražuļa. Toties bija atgriezies Māris Gulbis. Starpa pieciniekā Kārlis Muižnieks izvēlējās Peineru, Ati, Dīnu, Butjankovu un Niksu.

Pirmo trīs minūšu laikā vadība mainījās vairākkārt. Pirmie punktus guva liepājnieki, tad ventspilnieki atspēlējās un pirmo reizi izvirzījās vadībā. Tad atkal punkts vairāk viesiem, bet, ka vairāku pēc kārtas gūto punktu sērija izdevās Dīnam, laukuma saimnieki panāca 9:5, bet ceturtdaļas viducī Niksam realizējot vienu soda metienu un Butjankovam pielabojot viņa garām aizmesto otro soda metienu, veikts pirmais nopietnais izrāviens (12:5). Vēl pēc pusotra minūtes pēc Arta Ates tālmetiena pirmo reizi pārsniegta arī desmit punktu vadība (19:7) un liepājnieki palīdzību meklē minūtes pārtraukumā. Uz mirkli palīdz, taču vairāk uz ventspilnieku paviršību rēķina uzbrukumā un pašu veiksmi uzbrukumā. Tik un tā pirmā ceturtdaļa pabeigta ar ievērojamu BK Ventspils pārsvaru (26:17).

Aptuveni desmit punktu vadība turējās līdz pat otrās ceturtdaļas vidum, taču Viginsa un Dīna pieci pēc kārtas gūtie punkti dod jau +15 (43:28) un ar šādu pārsvaru arī tiek pabeigts pirmais puslaiks. Otrajā puslaikā netika pieļautas nekādas vaļības un beigu beigās izcīnīta gana pārliecinoša uzvara. Pārliecinošākā uzvara šajā sezonā pār Liepājas komandu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: