Pāreja uz vasaras laiku jeb pulksteņa pagriešana vienu stundu uz priekšu nav ietekmējusi 58% aptaujāto iedzīvotāju darba kvalitāti, tikmēr 21% atklāj, ka laika maiņa darba kvalitāti ir padarījusi produktīvāku, liecina speciālistu darba portāla "cvmarket.lv" veiktā aptauja.

Savukārt 20% respondentu atzīst, ka neizgulēšanās dēļ darba produktivitāte tomēr pasliktinājusies, līdz ar to pulksteņa pagriešana par vienu stundu uz priekšu vērtējama negatīvi. Tas liecina, ka ikkatram piektajam aptaujātajam nepieciešams laiks, lai pierastu pie jaunās situācijas.

"Darba devējam būtu jāņem vērā, ka pāris dienas pēc pārejas uz vasaras laiku var samazināties darba efektivitāte, taču tikai īslaicīgi. Šādos brīžos ir svarīgi saglabāt pozitīvismu," norādīja uzņēmuma pārstāvis Kristaps Kolosovs.

Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiek kopš 1981.gada. Sabiedrībā pēdējo gadu laikā aktualizējušās sarunas par pārejas nepieciešamību. Arī šī gada sākumā Saeima saņēma iniciatīvu, kas ieteica atcelt pāreju uz vasaras un ziemas laiku. Tomēr iniciatīva tālākai izskatīšanai netikta nodota.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    reku 14.04.2016, 13:34:09

    Jā,no 1981.gada cilvēkiem tā laika grozīšana jauc prātus-PSRS okupācijas laika palieka-tā varētu apzīmēt.No vienas savienības uz otru...

  • 0
    Brīvā Latvija 14.04.2016, 19:36:06

    Man tāds, retorisks, jautājums. Ja reiz mēs esam Eiropā, tad kamdēļ mēs tagad dzīvojam pēc Maskavas laika? Loģiskāk un praktiskāk būtu, ja visā ES būtu vienāds laiks.

  • 0
    Anita 15.04.2016, 07:49:01

    Tiešām , kāpēc Maskavas laiks , vai sāk mūs pieradināt pie tā? Laika grozīšana neietekmē tos ,kas nolēma to grozīt ,jo viņiem nav agri jāceļas ,lai dotos uz darbu un pelnītu iztikai ,lielie kungi ceļas ,kad grib .

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: