Trīs jaunieši, pārstāvot Ventspils reģionālo NVO atbalsta centru, piedalījās starptautiskās apmācībās „Nonformal+”, kas norisinājās Rumānijā.

Šajā projektā piedalījās 30 jaunieši no 10 Eiropas Savienības valstīm – Latvijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas, Bulgārijas, Itālijas, Portugāles, Horvātijas, Grieķijas un Nīderlandes. Apmācību tēma bija neformālā izglītība un jaunu neformālās izglītības metožu izveide darbam ar jauniešiem. Projekta dalībnieki pavadīja desmit dienas Poiana Negrii ciematā Rumānijas ziemeļos, savstarpēji daloties pieredzē, apgūstot jaunas metodes darbam jauniešu projektos un strādājot pie jaunu neformālās izglītības aktivitāšu izveides. Apmācību laikā jaunieši apsprieda tādas sabiedrībā aktuālas tēmas kā diskriminācija, imigrācija, cilvēktiesības u.c. un kopīgi meklēja veidus, kā ar neformālās izglītības metožu palīdzību šīs problēmas iespējams risināt. Dalībnieki devās arī vairākos izbraucienos uz tuvējām pilsētām, lai labāk iepazītu Rumānijas kultūru un tradīcijas. Projekta laikā dalībniekiem bija iespēja likt lietā radošumu un radīt jaunas aktivitātes un metodes, ko nodot tālāk citiem un izmantot citos jauniešu projektos. Projekta laikā tapa brošūra ar jauniešu veidotām metodēm, spēlēm un aktivitātēm.

Ventspils NVO centra jaunieši aicina citus jauniešus izmantot iespēja doties starptautiskos projektos, jo tas ir veids, kā paplašināt savu redzesloku, kļūt informētākam par sabiedrībā aktuālām problēmām un iesaistīties to risināšanā, kā arī pilnveidot savas svešvalodu zināšanas, iepazīt citas valsts kultūru un iegūt jaunus draugus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: