Šodien Ventspilī sākas pieteikšanās 13 un 14 gadus veco skolēnu nodarbinātības programmai. Vecāku iesniegumus skolēnu dalībai šajā programmā jāiesniedz Sociālajā dienestā līdz 13.maijam. Informācija par darbavietām pieejama sociālajā dienestā.

Pašvaldības nodarbinātības programma 13 un 14 gadus veciem skolēniem tiek piedāvāta Ventspils pilsētā deklarētiem skolēniem no sociāli mazaizsargātām ģimenēm. Pašvaldība nodrošinās līdzfinansējumu darba devējam skolēna darba samaksai 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās stundas tarifa likmes pusaudžiem. Skolēnus vecumā no 13 līdz 14 gadiem drīkstēs nodarbināt ne ilgāk par četrām stundām dienā un ne vairāk par 20 stundām nedēļā.

2015.gada vasaras brīvlaikā iespēju strādāt pašvaldības līdzfinansētās darbavietās izmantoja 62 skolēni vecumā no 13 līdz 14 gadiem. Visvairāk darbvaietu piedāvāja SIA "Daga".

Jau ziņots, ka Ventspils pilsētas pašvaldība nodrošinās līdzfinansējumu skolēnu darbam vasaras brīvlaikā trīs dažādās programmās: pašvaldības programmā 13 un 14 gadus veciem skolēniem no sociāli mazaizsargātām ģimenēm, Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) programmā skolēniem vecumā no 15 līdz 20 gadiem un pašvaldības organizētā nodarbinātības programmā skolēniem vecumā no 15 līdz 20 gadiem.

Pieteikšanās NVA realizētajai programmai skolēniem vecumā no 15 līdz 20 gadiem tiks sākta maija sākumā NVA mājaslapā. Atšķirībā no iepriekšējā gada, kad pieteikšanās pasākumam notika tikai dažas dienas, šogad NVA plāno nodrošināt iespēju bērniem un jauniešiem reģistrēties darbam visas vasaras garumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: