Ventspils „Ūdens piedzīvojumu parks” atzīts par Kurzemes dižāko atpūtas piedāvājumu ģimenei, bet Ginesa rekorda uzstādīšana – par 2010.gada dižāko pasākumu.

 Sestdien ventspilnieki saņēma divas Kurzemes Tūrisma asociācijas (KTA) balvas „Lielais Jēkabs 2010”.

Kā pastāstīja Kuldīgas TIC pārstāvis Artis Gustovskis, lai noteiktu dižāko atpūtas piedāvājumu ģimenei, žūrijas darbā tika iesaistīti ne tikai ārvalstu eksperti, bet arī bērni. Tieši viņu viedoklis bijis izšķirošais „Ūdens piedzīvojumu parka” uzvarā.

Saņemot balvu par dižāko gada pasākumu, Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks pateicās Kurzemes un arī visas Latvijas iedzīvotājiem par novērtējumu un sniegto atbalstu Ginesa rekorda – pasaulē garākā ziedu paklāja izveidošanā. Viņš uzsvēra: „Tas nebija tikai ventspilnieku rekords, tas bija visas Latvijas rekords un pierādīja, ka mēs varam likt izskanēt savas mazās valsts un pilsētas vārdam pasaules mērogā, ka varam uzstādīt dižus mērķus un tos piepildīt.”

Uzvarētāju nominācijā „Dižais Kurzemes pasākums 2010” noteica interneta mājas lapā www.kurzeme.lv ar balsošanas palīdzību, kur viens balsotājs drīkstēja balsot tikai vienu reizi, anketā atzīmējot sev tīkamo pasākumu. Balsošana notika pēc principa - balsotājs nedrīkst atdot balsi par savā novadā notikušu pasākumu.

Saldū sabraukušos ventspilniekus, īpaši Pumpuru ģimeni, kas piedalījās akcijā „Apceļo dižo Kurzemi 2010”, gaidīja vēl vairāki pārsteigumi. Viņu aizpildītās akcijas dalības anketas veiksmīgi piedalījās KTA rīkotajā izlozē. Austris Pumpurs varēs bez maksas apmeklēt Talsu muzeju, bet Astra Pumpura ar ģimenei baudīt slēpošanas trases „Jēkaba grava” piedāvājumu. Kā atzina Astra, patiecoties akcijai, viņu ģimene kļuvusi par kaislīgiem Kurzemes apceļotājiem un pabijuši vietās, par kurām citkārt iespējams neuzzinātu.

Jāatzīmē, ka akcijas „Apceļo dižo Kurzemi 2010” galvenais atbalstītājs bija prāmju kompānija „Scandlines”, kas dāvāja akcijas uzvarētājam braucienu ar prāmi no Ventspils uz Nīneshamnu un atpakaļ divvietīgā kajītē, ar auto, kā arī nakšņošanu divvietīgā numurā kādā no Zviedrijas viesnīcām.

Jau astoto gadu Kurzemes Tūrisma asociācija (KTA) izvērtēja tūrisma piedāvājumus, lai veiksmīgākajiem un kvalitatīvākajiem piešķirtu balvu „Lielais Jēkabs” šādās nominācijās: dižā lauku sēta, dižā kolekcija, tūrisma dižā mājas lapa, dižais amatu meistars, dižais piedāvājums ģimenei, dižais Kurzemes ēdiens, dižais pasākums un dižais ieguldījums tūrisma nozarē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: