Jau otro gadu Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu sagatavošanas grupu audzēkņi ap Lieldienu laiku satiekas uz tematiskām sacensībām. Pilsētas bērnus Lieldienu zaķis ar stafetēm un dāvaniņām gaidīja ciemos 31. martā Ventspils Olimpiskā centra Vieglatlētikas manēžā. Bērni sacentās piecās dažādās stafetēs ar Lieldienām saistītu tematiku.

Pārventas bērniem sporta spēles notiks 1. aprīlī, Joku dienā, sporta centrā “Pārventa”. Jokojot kopā ar zaķi, ikviens varēs parādīt, kurš ir veiklākais un ātrākais. Visas stafetes šogad bērni veic pāros, attīstot sociālās prasmes sadarboties.

Šogad Lieldienu sporta spēlēs piedalās visu 10 Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu sagatavošanas grupu audzēkņi. Pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi sporta svētkos tiekas divas reizes gadā - rudenī, kad visa Latvija piedalās Olimpiskajā dienā un Lieldienās uz Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu Lieldienu sporta spēlēm.

31. marta pasākumā pajautājām arī bērniem, vai viņiem patīk sportot, un kuri ir viņu mīļākie sporta veidi. Lūk, atbildes:

Anna (bērnudārzs „Saulīte”): Man mīļākais sporta veids ir skriešana. Es mājās sportoju katru dienu līdz pat vakaram.

Annija (bērnudārzs „Rūķītis”): Man patīk sportot un es to daru bieži. No sporta veidiem man patīk tādi, kā šodien te – kad visi sanākam kopā un piedalāmies dažādās stafetēs.

Elana (bērnudārzs „Rūķītis”): Man patīk sportot, bet es neeju sportā, es eju dziedāšanā, bet es negribu iet dziedāšanā, jo es gribu iet dejās. Ja jāsporto, tad man patīk daudz skriet, lekt pāri barjerai. Es sportoju darba dienās – ceturtdienās un otrdienās.

Toms (bērnudārzs „Rūķītis”): Man ļoti patīk sportot un visvairāk tieši pumpēties. Es varu piepumpēties 10 reizes, jo bieži trenējos. Es parasti mājās trenējos kopā ar lielo brāli, kā arī dārziņā.

Rebeka (bērnudārzs „Zīlīte”): Jā, man patīk sportot. Visvairāk man patīk tieši skriešana. Es bieži sportoju, jo sportošana dod man labu veselību un spēku.

Matīss (bērnudārzs „Vāverīte”): Mans mīļākais sporta veids ir rādīt trikus. Es parasti sportoju mājās un dārziņā. Sports dod man spēku un veselību.

Jēkabs (bērnudārzs „Bitīte”): Mans mīļākais sporta veids ir basketbols, to spēlē mans tētis. Es esmu pārāk mazs, lai spēlētu basketbolu, bet tad, kad man paliks septiņi gadi, tad gan es spēlēšu. Šobrīd es eju vieglatlētikā trīs reizes nedēļā.

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    cibric 01.04.2016, 13:59:37

    Bērni ir tik patiesi. Tās atbildes lika sasmaidīties :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: