Ventspilī no 4. – 9. aprīlim atkal plosīsies bīstams, bet ļoti pozitīvs vīruss, kurā Ventspils vispārizglītojošo skolu bērni tiek aicināti spēlēt basketbolu BK “Ventspils” spēlētāju vadībā. Turnīrs norisināsies jau 3. gadu pēc kārtas, un iepriekšējos gados uzvaras laurus plūca Ventspils 4. vidusskolas komanda  Akseļa Vairoga un Ronalda Zaķa vadībā, pagājušajā gadā uzvaru izcīnīja Ventspils 6. vidusskolas komanda Kristapa Janičenoka un Artjoma Butjankova vadībā.

Arī  šogad Basketbola kluba “Ventspils” spēlētāji  iejutīsies treneru lomā un dosies uz Ventspils vispārizglītojošam skolām, lai sagatavotu skolēnus basketbola turnīram “Basketvīruss”, kurš norisināsies 9. aprīlī no plkst. 11:00 Olimpiskā centra “Ventspils” Basketbola hallē.

No  4.-7. aprīlim katru dienu BK “Ventspils” spēlētāju dosies uz  Ventspils skolām, lai trenētu savu komandu, kuras sastāvā ir 7.-8. klases zēni. Tikai divi no 15 spēlētājiem ir saistīti ar basketbolu, pārējie šo sporta spēli spēlējuši vien sporta stundās. BK “Ventspils” spēlētājiem ir jāizveido komanda, jāapmāca un galu beigās arī jāuzvar turnīrā. Tādējādi tiks noteikta labākā Ventspils “Basketvīrusa” skola, kā arī labākie treneri BK “Ventspils” spēlētāju vidū.

“Basketvīrusā” piedalīsies arī meitenes, kuras basketbolu nespēlēs, bet varēs iejusties karsējmeiteņu lomā un mācīsies atbalstīt savas skolas zēnu komandu. Tā pat kā zēnus, arī meitenes apmācīs profesionāļi – BK “Ventspils” karsējmeitenes. Meitenēm būs jāsagatavo viens deju priekšnesums, kā arī viens uzmundrinošs sauklis. Arī meitenes sacentīsies 9. aprīlī, kur žūrija noteiks, kuras ir labākās Ventspils skolu karsējmeitenes. Pagājušajā gadā uzvarēja Ventspils 2.pamatskolas karsējmeiteņu komanda.

Šajā pasākumā piedalīsies sešas Ventspils vispārizglītojošās skolas – Ventspils 1. pamatskola, 2. pamatskola, 1. ģimnāzija, 4.vidusskola, 5. vidusskola un 6. vidusskola.  BK “Ventspils” spēlētāji veica izlozi, kuras skolas treneri viņi būs turpmāko nedēļu un mēģinās aizvest savu komandu līdz uzvarai turnīrā. Par Ventspils 1. pamatskolas treneriem kļuva Artjoms Butjankovs un Damjērs Pitts,   2. pamatskolas komandu trenēs  Artis Ate un Dereks Niks, 1. ģimnāzijas komandu vadīs Kristaps Janičenoks un  Alans Vigins,  4.vidusskolas komandu trenēs Žanis Peiners un Andrejs Šeļakovs, 5.vidusskolas treneri būs Māris Gulbis un Rihards Lomažs, bet 6. vidusskolas komandas vadītāji būs Andrejs Gražulis un Villijs Dīns.

Šajā sezonā “Basketvīrusa” turnīrā jauniešiem būs iespēja sacensties vēl vienā papildus uzdevumā – metienu konkursā. No katras skolas tiks deleģēts viens pārstāvis, kurš 8.aprīlī Aldaris LBL mājas spēles BK “Ventspils” pret BK “Jelgava” lielās spēles pārtraukumā piedalīsies metienu konkursā, veicot metienus no dažādām vietām. Divi labākie kvalificēsies finālam un tas notiks turnīra laikā 9.aprīlī.

Basketbola klubs “Ventspils” aicina Ventspils pilsētas skolas atbalstīt savas komandas un 9. aprīlī plkst. 11:00 doties uz Olimpiskā centra “Ventspils” Basketbola halli, kur līdzi just savai skolas komandām basketbolā un karsējmeiteņu konkursā, kā arī atbalstīt BK “Ventspils” spēlētājus un karsējmeitenes, kuri būs iejutušies treneru lomā.

BK “Ventspils” cer, ka šis turnīrs nākotnē kļūs par tradīciju un jauniešu vidū popularizēs basketbolu, mīlestību pret savu skolu, skolas biedriem un  veselīgu dzīvesveidu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: