Svētdien, 17. aprīlī, no plkst. 11.00 Ventspilī, Dzintaru ielas posmā no gaisa tilta pār dzelzceļu līdz Talsu ielai notiks ikgadējā koku stādīšanas talka, kurā aicināts piedalīties ikviens ventspilnieks.

Šogad koku stādīšanas talkā paredzēts iestādīt 43 piramidālos ozolus, kādi iepriekšējo gadu talku ietvaros iestādīti otrpus gaisa tiltam - Kurzemes ielā, un 40 Holandes liepas, kas ir platlapu liepas un parastās liepas krustojums un ir īpaši piemērotas pilsētas augšanas apstākļiem.

Talkas dalībnieki svētdien, 17.aprīlī, plkst.11.00 aicināti pulcēties Dzintaru ielā pie gaisa tilta. Cimdi un darbarīki būs pieejami uz vietas. Pirms došanās uz talku dalībnieki ir aicināti izvērtēt laika apstākļus un saģērbties atbilstošos apavos un virsdrēbēs.

Koku stādīšanas talka notiek jau vairāk kā 15 gadus. Pilsētas zaļā struktūra ikgadējo koku stādīšanas talku laikā līdz šim papildināta ar vairākiem tūkstošiem augu, tas redzams Kustes dambī, Kurzemes ielā, Ganību ielā un daudzviet citur pilsētā.

Koku stādīšanas talku, kā ik gadu, organizē Ventspils pilsētas dome un p/i ”Komunālā pārvalde”. Detalizētāka informācija pieejama p/i “Komunālā pārvalde” (tel. 63624269), vai Ventspils pilsētas domē pie Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas ainavu arhitektes L.Zeltiņas (tel.63601124).

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    No malas 07.04.2016, 12:50:37

    Vai tad tos 2 lielos kokus ,kas iepretim Dzintaru ielas 4.mājai,zāgās nost?
    Vietas priekš jaunajiem kociņiem iezīmēta akurāt tiem blakām.

  • 0
    Ventspilniece 07.04.2016, 20:12:48

    Koka stādīšana sākas ar bedres izrakšanu!
    To vislabāk būtu varējuši darīt domes un citu tai pietuvinātu iestāžu pārstāvji.Nav liela māksla iestādīt kociņu ,ja viss iepriekš sagatavots.
    Viens no domniekiem tāds liels un dūšīgs-tas viens pats varēja izrakt bedrītes priekš visiem kociņiem.Un tie sīkākie lai ar tačkām ved prom lieko zemi!
    Šāda stādīšanas "talka" ir tikai tāda izrādīšanās,kad īstie strādātāji visu jau padarījuši,par to saņemot minimālo algu...

  • -3
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 11.04.2016, 11:19:02

    Atbilde "No malas"

    Jūsu minētie koki pie mājas Dzintaru ielā 4 - ieva un vecā kastaņa - tika nozāģēti, jo koki bija veci un stipri bojāti.

  • -9
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 11.04.2016, 13:12:24

    Atbilde "Ventspilniecei"

    Koku stādīšanas vietas pilsētā ir rūpīgi jāizvērtē, ņemot vērā, ka zem zemes var atrasties dažādi komunikāciju tīkli, ko koku saknes izplešoties var bojāt, radot nopietnus sarežģījumus, tādēļ Ventspils koku stādīšanas talkai drošības labad bedres kociņu iestādīšanai tiek izraktas jau iepriekš. Taču kociņu iestādīšana jau nebeidzas tikai ar bedres izrakšanu un auga ielikšanu tajā, bedre ir jāaizpilda ar zemi, zeme jāpieblietē, kociņš ir jānostutē un jāaplaista, kas prasa ne mazāk pūļu un prasmju kā bedres izrakšana, tādēļ par talcinieku nodarbinātību nevajadzētu būt bažām. Turklāt talkas mērķis ir ne tikai kopīgi iestādīt pilsētā vairākus desmitus jaunu kociņu, bet arī vērst cilvēku uzmanību uz kokiem kā veselīga pilsētas gaisa nodrošinātājiem, sniegt iespēju cilvēkiem, kuriem pašiem nav savs zemes pleķītis, piedalīties pavasara dārza darbos, un saliedēt ventspilniekus.
    Aicinām būt aktīviem un piedalīties!

  • 0
    Ventspilniece 11.04.2016, 18:03:39

    Kom_Parvaldei
    Tā jau tas viss ir,kā jūs atrakstaties,bet vienalga-pareizāk būtu,ja talcinieki darītu visus darbus paši no sākuma līdz beigām.
    Varbūt mazāku skaitu koku vienā dienā iestādītu,bet-var taču talku rīkot abās izejamās dienās,arī sestdienā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: