Tradicionālā Latvijas Basketbola līgas (LBL) Zvaigžņu spēle 14. februārī pirmoreiz vēsturē notiks Liepājā, pirmdien pavēstīja sacensību rīkotāji.

Zvaigžņu spēlē sacentīsies LBL komanda, ko vadīs Uvis Helmanis no "Liepāja"/"Triobet", pret vietējā čempionāta leģionāru izlasi, par kuru galveno treneri iecelts Jānis Gailītis no "VEF Rīga". Savukārt galveno treneru asistenti tiks izlozēti kādā no LBL mačiem.

Līdzjutēju balsojums, kur tiks izraudzīts katras komandas sākuma piecinieks, sāksies ceturtdien portālos "Draugiem.lv", "Delfi" un "Basket.lv" un turpināsies līdz 1.februārim.

Iepriekš Liepājā notikuši vairāki Eiropas čempionāti jaunatnes basketbolā, taču LBL Zvaigžņu spēli tā vēl nav uzņēmusi.

LBL komanda pret Leģionāru izlasi sacentīsies piekto gadu pēc kārtas, bet arī šogad šajā mačā notiks tradicionālie "slam-dunk", tālmetienu un treneru konkursi.

Latvijas Basketbola līgu direktore Lāsma Zandere preses konferencē izteicās, ka turnīra rīkotāji ir runājuši ar klubu vadībām, lai basketbolisti varētu piedalīties šajos konkursos, kamēr ar pašiem spēlētājiem tas vēl nav apspriests. Zvaigžņu spēles dalībniekiem ieplānotas vairākas balvas, turklāt organizatori centušies tās padarīt maksimāli pievilcīgas arī pašiem basketbolistiem.

LBL Zvaigžņu spēle notiks 14.februārī, dažas stundas pirms Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles, kas tajā pašā datumā risināsies Toronto, Kanādā, turklāt tā pirmoreiz vēsturē tiks aizvadīta ārpus ASV.

Kā zināms, pērn Zvaigžņu spēlē triumfēja Pašmāju basketbolisti, kas ar 124:113 pieveica Leģionāru vienību. Zvaigžņu spēlē LBL komanda un līgā spēlējošo leģionāru izlase sacentās astoto reizi. Par cīņas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jānis Timma, kurš guva 41 punktu, labodams LBL Zvaigžņu spēles rezultativitātes rekordu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: