Trešdien, 20. janvārī, plkst. 17.00 Reņķa dārzā notiks vienots pilsētas skolu pasākums skolēniem, viņu ģimenēm un citiem interesentiem „Iedegsim atmiņu ugunskuru”, atzīmējot 1991. gada janvāra barikāžu 25. gadadienu.

Pasākuma laikā notiks atmiņu ugunskura iedegšana, ar atmiņu stāstiem dalīsies 1991. gada barikāžu dalībnieki un aculiecinieki. Pasākuma apmeklētājus ar siltu tēju un maizītēm cienās Zemessardzes 46. kājnieku bataljons.

 

Gatavojoties šim pasākumam, skolēni stundās skatījās dokumentālās filmas, rakstīja vēstuli barikāžu dalībniekam un fragmentus no vēstulēm lasīs 20. janvāra pasākumā.

 

Šogad 20. janvārī apritēs 25 gadi kopš 1991. gada barikādēm, kad Baltijas iedzīvotāji drosmīgi iestājās par savām valstīm. Lai veicinātu atmiņu un vēstures tālāknodošanu, lai sekmētu skolēnu līdzdalību barikāžu 25. gadadienas atceres norisēs, lai novērtētu iepriekšējo paaudžu veikumu, padziļinātu zināšanas un izpratni par to, kā arī stiprinātu sabiedrības saliedētību un izkoptu bērnos un jauniešos patriotisma jūtas, pilsētas pašvaldības skolas organizēja tematiskus atceres pasākumus: vēstures stundas, tikšanās, diskusijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: