Latvijas Basketbola līgas (LBL) pērnās sezonas finālistu duelī čempione "VEF Rīga" šodien savā laukumā uzņem revanšu alkstošo "Ventspili".

Kā zināms, pērnās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-2 uzveica "Ventspili", bet šodienas mačs būs komandu pirmā tikšanās jaunās sezonas regulārajā čempionātā.

Ventspilnieki šīs sezonas 12 spēlēs izcīnījuši desmit uzvaras, kamēr "VEF Rīga" sešās spēlēs piecas reizes svinējusi panākumu. Ar vienādu gūto un zaudēto spēļu attiecību abas komandas un "Valmiera"/ORDO atrodas blakus LBL turnīra tabulā. Šī mača uzvarētājs nostāsies blakus kopvērtējuma līderei "Liepāja"/"Triobet".

Savus vienīgos zaudējumu šosezon "Ventspils" piedzīvoja oktobrī, kad ar 66:69 piekāpās "Liepāja"/"Triobet", un pagājušajā sestdienā, kad ar 60:66 zaudēja "Jēkabpilij". Savukārt rīdzinieki savu vienīgo zaudējumu LBL turnīrā piedzīvoja čempionāta sākumā, kad ar 75:79 atzina valmieriešu pārākumu.

Ja "Ventspils" FIBA Eiropas kausa pirmā posma apakšgrupu spēlēs sešos mačos izcīnīja sešas uzvaras, tad "VEF Rīga" ar trim panākumiem astoņās spēlēs ir viena no VTB Vienotās līgas pastarītēm.

Kopš 2007.gada oktobra komandas aizvadījušas 57 dueļus. Pirmajos desmit uzvaras izcīnīja "Ventspils", bet tagad kopējā bilancē kurzemniekiem ir tikai par vienu panākumu vairāk - 29 pret 28.

Spēlē Rīgas Olimpiskajā centrā sāksies plkst.19 un tiešraidē to varēs vērot interneta tiešsaistes televīzijā "Straume.lmt.lv".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: