Vidējās stundas darbaspēka izmaksas Latvijā šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, pieauga par 7,4%, kas ir straujākais kāpums starp visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina jaunākie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Identisks pieaugums gan reģistrēts arī Bulgārijā.

Tikmēr lielākais darbaspēka izmaksu pieaugums trešajā ceturksnī aiz Latvijas reģistrēts Rumānijā - par 7,3%, Igaunijā - par 6,1% un Lietuvā - par 5,7%.

Savukārt darbaspēka izmaksu samazinājums reģistrēts vienīgi Portugālē - par 2,8%, Slovēnijā - par 1,5%, Kiprā - par 0,5%, kā arī Itālijā un Luksemburgā - par 0,4%.

Eirozonā vidējās stundas darbaspēka izmaksas trešajā ceturksnī palielinājās par 1,1%, bet ES valstīs reģistrēts pieaugums 1,8% apmērā.

Rūpniecībā vidējās stundas darba izmaksas ES trešajā ceturksnī pieauga par 1,6%, celtniecībā - par 2,3%, bet pakalpojumu nozarē - par 2%.

Eirozonā darba spēka izmaksas rūpniecības sektorā palielinājās par 1,3%, celtniecībā - par 0,8%, bet pakalpojumu nozarē - par 1,2%.

Latvijā gan rūpniecības, gan pakalpojumu nozarē darbaspēka izmaksas palielinājās par 7,4%, bet celtniecības sektorā - par 10,7%.

Tikmēr Igaunijā rūpniecības nozarē darbaspēka izmaksas pieauga par 6,7%, celtniecībā samazinājās par 1,3%, bet pakalpojumu sektorā palielinājās par 6,6%.

Toties Lietuvā rūpniecības nozarē reģistrēts darbaspēka izmaksu kāpums par 7,7%, celtniecībā - par 1,9%, bet pakalpojumu sektorā - par 6,6%.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: