Valdība šodien atbalstīja grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas Krasta apsardzes amatpersonai dos tiesības pārbaudīt jūrniekiem alkohola koncentrāciju organismā.

Šovasar spēkā stājās grozījumi Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likumā, kas paredz, ka Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku flotiles vienības pārbauda, vai jūrnieks, atrodoties uz kuģa Latvijas jurisdikcijā esošajos ūdeņos, ir lietojis alkoholu, narkotiskās, psihotropās vai toksiskās vielas.

Šobrīd likums paredz aizliegumu jūrniekiem atrasties uz kuģa, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles vai ja jūrnieks uz kuģa atrodas narkotisko un psihotropo vielu iespaidā. Par minētā likuma panta neievērošanu atbildība ir paredzēta Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Ņemot vērā izmaiņas likumā, Aizsardzības ministrija ir sagatavojusi grozījumus atbilstošos Ministru kabineta noteikumos, kas paredz, ka alkohola ietekmes pārbaudi ir tiesīga veikt Krasta apsardzes amatpersona jūrniekam uz kuģa Latvijas jurisdikcijā esošajos ūdeņos.

Šāda iespēja mazinās administratīvo slogu, jo Krasta apsardzes amatpersonai, veicot jūrnieka pārbaudi, nebūs jāpiesaista policijas darbinieks.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: