Kāds Latvijas ziņu portāls savus lietotājus, tiem nezinot, inficējis ar ļaunprogrammatūru, teikts informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārskatā par šajā nedēļā Latvijā notikušajiem IT drošības incidentiem.

"Cert.lv" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Svetlana Amberga sacīja, ka konkrētais ziņu portāls ir diezgan apmeklēts un varētu būt viens no vadošajiem, tomēr precīzu nosaukumu atklāt nevēlējās.

"Parasti šādi incidenti izplatās caur neatjauninātām reklāmu baneru apmaiņas programmu versijām - ļaundari skatās, kurā programmā vai serverī nav kārtībā versijas, un to izmanto," skaidroja Amberga. "Rezultātā portāla apmeklētājiem, pašiem neko nedarot, bija iespēja inficēties ar programmatūru, kas attiecīgos apstākļos instalē papildu kaitniecisko programmatūru. Tie, piemēram, varētu būt dažādu veidu vīrusi."

Tāpat šonedēļ turpinājušies kiberuzbrukumi valsts un pašvaldību mājaslapām, kuru laikā robotfails meklē dažādas ievainojamības mājaslapās, kā arī banku vīrusa izplatība.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: