Aizvadītā nedēļa valdošās varas elitē pagāja, spriežot par jaunās valdības sastāvu un piemērotāko Latvijas Ministru prezidentu. Jelgavas portālos veiktajā aptaujā varēja izvēlēties vienu no astoņām piedāvātajām kandidatūrām vai arī izvēlēties variantu «neviens no nosauktajiem» vai «man vienalga».

Šajā aptaujā iedzīvotājiem kā pieņemamākais kandidāts tika minēts Ventspils mēra Aivara Lembergs – šo personu bija izvēlējušies 65 respondenti. Otrs populārākais atbildes variants, kuru bija izvēlējušies 46 respondenti, bija «neviens no nosauktajiem», bet trešajā vietā ar 20 balsīm ierindojās Andris Piebalgs. Atbalstu Sandrai Kalnietei bija paudušas 18 personas, Robertam Zīlem – 15, Solvitai Āboltiņai – 10, Jānim Dūklavam – 9, bet Laimdotai Straujumai – 4 respondenti.

Krievvalodīgajā portālā arī populārākais kandidāts starp sešiem piedāvātājiem bija A.Lembergs, kuram atbalstu bija pauduši 102 respondenti. Otro vietu ar 95 balsīm ieņēma Rīgas mērs Nils Ušakovs, trešo – Rihards Kozlovskis ar 5 balsīm, ceturto – A.Piebalgs ar 4 balsīm, bet piekto vietu, saņemot katrs trīs balsis, dalīja S.Āboltiņa un Edgars Rinkevičs. Šajā aptaujā bija liels īpatsvars to, kuri izvēlētos kādu citu kandidātu – 51 respondents, un vienaldzīgo skaits – 25.

jelgavniekiem.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: