Mūsu sportisti sekmīgi startējuši prestižajās ALTA VALTELLINA TROPHY sacensībās šorttrekā Itālijā, Bormio.

Mačos piedalījās pieci mūsu sportisti: Jēkabs Saulītis, Roberto Puķītis, Roberts Zvejnieks, Marta Paškevica un Evita Krievāne. Vislabāk veicās Jēkabam Saulītim, kurš pieaugušo grupas kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai vairākkārtējam Eiropas čempionam itālim Nikola Rodigari. 1500 un 1000 metru distancēs Saulītis izcīnīja otro vietu, bet 500 metru distancē trešo, 3000 metru superfinālā Jēkabam vēl viena bronzas godalga.

Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks katrs savā vecuma grupā kopvērtējumā ieņēma piekto vietu. 1500 metros Puķītim otrā vieta, 500 m – 6., 1000 m – 8., bet 1500 m superfinālā – 4. vieta. Roberts Zvejnieks 1000 m distancē izcīnīja bronzas medaļu, 777 m distancē palika sestajā vieta, bet 500 metros palika uzreiz aiz goda pjedestāla – ceturtajā vietā.

Sieviešu konkurencē sesto vietu kopvērtējumā ieņēma Evita Krievāne – 1500 m – 5. vieta, 500 m, 1000 m un 3000 m superfinālā – 6. Marta Paškevica savā vecuma grupā 1000 un 500 metru distancēs izcīnīja sesto vietu, kas viņai kopvērtējumā deva septīto.

Šorttreka treneris Māris Birzulis izteica izbrīnu par to, ka citos medijos bija parādījusies informācija, ka šīs neesot augsta līmeņa sacensības. «Šie mači notiek jau vairākus gadus, un tajos piedalās daudzi spēcīgi šorttrekisti. Tas vien, ka piedalījās itālis Rodigari, jau par to liecina. Saulītis lieliski cīnījās ar viņu, bet diemžēl vēl garām viņam netika. Nepaveicās Roberto Puķītim, kurš zaudēja kādu no sacensību godalgām, jo reāli viņš bija viens no spēcīgākajiem savā vecuma grupā. Katrā ziņā esmu apmierināts ar mūsu sportistu startiem, un tagad turpināsim gatavoties Danubia Series trešā posma sacensībām, kuras šīs nedēļas nogalē notiks Polijā. Plānots, ka šajos mačos piedalīsimies 22 sportistu sastāvā.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: