Četri mūsu džudisti ar mainīgām sekmēm startējuši Latvijas atklātajā čempionātā džudo.

Sacensībās pavisam startēja vairāk nekā 60 sportistu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Vislabāk veicās Lindai Meijerei, kas svara kategorijā līdz 57 kilogramiem izcīnīja otro vietu. Viktors Siņdajevs svara kategorijā līdz 60 kilogramiem ieguva septīto vietu, tomēr jāpiebilst, ka mūsu atlētam ir tikai 15 gadu, tāpēc nācās cīnīties ar krietni vecākiem un pieredzējušākiem sportistiem. Arī Vjačeslavs Romaņonoks izcīnīja septīto vietu svara kategorijā līdz 90 kilogramiem. Nepaveicās Artūram Čerņavskim, kas jau pirmajā cīņā piekāpās Lietuvas sportistam.

Džudo treneris Vladimirs Vlasjuks Ventas Balsij atklāja, ka mūsu sportistiem īstie starti vēl tikai priekšā. «Latvijas čempionātā startēja mūsu jaunie džudisti, izņemot Artūru Čerņavski. Janvārī sāksies jauniešu čempionātu, kad notiks cīņas par iekļūšanu Latvijas izlasē. Meijere jau tagad ir pirmais numurs savā vecuma grupā, izlases rezervistos ir Gints Būmeisters, kas Latvijas atklātajā čempionātā nedrīkstēja startēt, jo ir vēl par jaunu. Tagad gatavojamies sacensībām Igaunijā, kur tās notiks visās vecuma grupās.

Jāpiebilst, ka no 6. līdz 9. janvārim pie mums notiks tradicionālā treniņnometne džudo Ventspils Open, kas ir lielākā nometne Baltijā. Dalību tajā jau apstiprinājuši norvēģu, zviedru, somu, igauņu, lietuviešu, krievu un arī latviešu sportisti, kopā vairāk nekā 200 džudisti. Jaunajiem sportistiem tā būs laba sagatavošanās pirms sava vecuma Latvijas čempionātiem, jo dienā notiks divi treniņi un nāksies aizvadīt pat vairāk par desmit cīņām,» stāsta Vlasjuks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: