Šodien un rīt Ventspils Digitālajā centrā aicināti īsfilmu cienītāji.

Noslēgumam tuvojas "Ventspils jauniešu īsfilmu festivāls 2010". Abās festivāla noslēguma dienās – šodien un rīt - aicināti festivāla dalībnieki un citi īsfilmu cienītāji, lai kopīgi mācītos jaunas prasmes īsfilmu veidošanā un novērtētu kolēģu veikumu.

Šodien plkst. 18:00 festivāla dalībniekiem paredzēts iepazīšanās pasākums, kurā tradicionāli neatņemama sastāvdaļa būs iepriekšējo gadu jauniešu īsfilmu izlases, kā arī citu valstu interesantāko īsfilmu skatīšanās, skatīšanās.

Savukārt sestdien plkst. 13:00 dalībnieki un citi interesenti varēs piedalīties kopīgās nodarbībās, gan noklausoties teorētiski praktisko lekciju "Risinājumi kvalitatīvu amatieru īsfilmu veidošanai", gan meistardarbnīcā "Komunicējam ar video", veidojot jauniešu video kopprojektu. Plkst. 18:00 sāksies festivāla īsfilmu skate, uz kuru laipni aicināts jebkurš interesents.

Šīgada festivāla devīze – "Komunikācija" un šis jau ir piektais festivāls, kuru rīko Ventspils Digitālais centrs. Šogad festivāla sagatavošanās posms, kas ilga no 18. oktobra līdz 7. novembrim un tā laikā jauniešiem bija iespēja izmantot Ventspils Digitālā centra tehniku, lai nofilmētu un samontētu savu iecerēto īsfilmu, kā arī saņemt speciālistu konsultācijas īsfilmu veidošanā.

Īsfilmu festivāla mērķis ir videoamatierisma kā jauniešu brīvā laika lietderīga pavadīšanas veida veicināšana, popularizējot Ventspili kā radošiem cilvēkiem draudzīgu pilsētu. Festivālā satiekas filmu veidotāji, kuri vienlaikus ir arī kolēģu radīto darbu skatītāji. Festivāls tiek organizēts, lai jaunieši ar līdzīgām interesēm satiktos klātienē, runātu un redzētu, kā veicas pārējiem, un viņiem būtu iespēja parādīt savu veikumu plašākai publikai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: