Šodien Ventspilī visas dienas garumā notiek vairāki Lāčplēša dienai veltīti pasākumi. 

 

Apskati foto!

To laikā tiek godināti tie latviešu karavīri, kuri tālajā 1919. gadā nosargāja mūsu jaundibinātās valsts neatkarību, gan arī tie, kuri šodien nes Latvijas vārdu pasaulē.

Plkst. 15.00 Ventspils iedzīvotāji un pilsētas viesi varēja vērot  militāro parādi. Tajā piedalījās 46. bataljona vienības, Jūras spēku vienība, Jaunsargu vienība, kā arī Ventspils pārvaldes robežsargu vienības un tehnika. 

Karavīru kolonna no Kultūras centra aizmaršēja līdz Lielajam laukumam, kur parādi svētkos sveica Ventspils domes priekšsēdētaja vietnieks Didzis Ošenieks un uzrunāja Zemessardzes 46. kājnieku bataljona komandieris Edgars Einiks, kurš parādi vadīja.

Pēc tam kolonna turpināja ceļu uz Meža kapiem (maršruts: Pētera iela – Saules iela – Aizsaules iela), kur plkst. 16.00 pie Baltā krusta sākās piemiņas brīdis. Ikviens ventspilnieks bija aicināts pievienoties gājienam, kā arī piedalīties kritušo brīvības cīnītāju piemiņas godināšanā.

 

1919. gada 11. novembrī Rīgā izšķīrās 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas liktenis. Neatkarīgās Latvijas valsts armija uzvarēja Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku. Pēc šīs kaujas kļuva skaidrs, ka Latvija ir nosargājusi savu neatkarību. Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem šo dienu atzīmē kā Lāčplēša dienu.

 

Pasākumus finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome. Noskaties video!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: