"Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas spēlē sestdien Latvijas klubs "Ventspils" savā laukumā ar rezultātu 83:65 pārliecinoši pieveica Lietuvas vienību "Šiauliai".

Apskati fotogrāfijas!

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Akselis Vairogs, bet 15 punktus guva Rašads Andersons. 


"Ventspils" maču iesāka rezultatīvi, divu minūšu laikā veicot deviņu punktu izrāvienu, no kuriem piecus punktus guva Artūrs Bērziņš. Atlikušajā ceturtdaļas laikā komandas apmainījās ar punktu guvumiem, bet "Šiauliai" pēdējā pusotrā minūtē prata pietuvoties līdz četru punktu atstatumam un pēc pirmajām desmit minūtēm rezultāts bija 23:19.

Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē komandas turpināja spēlēt līdzīgu basketbolu, neļaujot nevienai no vienībām atrauties, bet ceturtdaļas otra puse nedaudz veiksmīgāk padevās Latvijas klubam, kas iekrāja astoņu punktu pārsvaru (45:37).

Izšķirošie notikumi risinājās otrā puslaika pirmajās desmit minūtēs, kad Jānis Strēlnieks, Vairogs un Andersons ar veiksmīgu spēli uzbrukumā palīdzēja "Ventspils" komandai atrauties un iekrāt 24 punktu pārsvaru, kā arī pārliecinoši kontrolēt spēles gaitu.

Spēles noslēdzošajā ceturtdaļā "Šiauliai" centās samazināt rezultāta starpību, bet iepriekšējā ceturtdaļā ielaistais punktu skaits tomēr bija pārāk liels, lai nopietni apdraudētu "Ventspils" komandas pārsvaru.

Kopvērtējumā pēc šī mača "Ventspils" ar sešām uzvarām astoņās spēlēs saglabāja trešo vietu, bet "Šiauliai" ar piecām uzvarām deviņās spēlēs nokrita uz septīto pozīciju.

Kopvērtējuma pirmajā vietā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs atrodas cits Latvijas klubs "VEF Rīga". Savukārt pārējie Latvijas klubi startē neveiksmīgāk - "Liepājas Lauvas" ar divām uzvarām astoņās spēlēs ieņem desmito vietu, bet "Valmiera" zaudējusi visās astoņās aizvadītajās spēlēs, ieņemot pēdējo, 12.vietu.

Kā ziņots, BBL elites divīzijas regulārajā čempionātā 12 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, bet pēc tam labākās sešas iekļūs izslēgšanas cīņās, kur tām pievienosies spēcīgākie Lietuvas klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: