Baltijas futbola klubu turnīra - "Triobet" Baltijas līgas - astotdaļfināla atbildes spēlē  futbola klubs "Ventspils" savā laukumā ar  4:1 pieveica Igaunijas Nemmes "Kalju", tādejādi iekļūstot Baltijas līgas ceturtdaļfinālā

Abu komandu pirmajā mačā, kas norisinājās septembra beigās, uzvaru ar 2:1 izcīnīja igauņu klubs, līdz ar to divu spēļu summā pagājušās sezonas Baltijas līgas turnīra čempionvienība "Ventspils" bija pārāka ar rezultātu 5:3.

Atbildes mačā rezultātu jau septītajā minūtē atklāja Jurijs Žigajevs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. Turpinājumā "Ventspils" ieguva lielu pārsvaru, un līdz pirmā puslaika beigām Eduards Višņakovs vēl divas reizes pārspēja pretinieku vārtsargu, un pēc pirmā puslaika mājiniekiem bija trīs vārtus pārsvars - 3:0.

Mača 51.minūtē "Kalju" komandas futbolists Miks Hāvistu vienus vārtus atguva, bet septiņas minūtes vēlāk Aleksejs Višņakovs guva ceturtos vārtus "Ventspils" labā.

Vēl vienā astotdaļfināla atbildes spēlē trešdien plkst.19 "Skonto" stadionā Rīgā spēkiem mērosies jaunieceltie Latvijas čempioni "Skonto" un Lietuvas komanda Tauraģes "Tauras", ko pārstāv Latvijas futbolisti Artjoms Kuzņecovs un Vitālijs Rečickis.

Oktobra sākumā aizvadītā abu komandu pirmā spēkošanās noslēdzās ar "Skonto" uzvaru - 3:2.

Ceturtdaļfinālā iekļūs komandas, kas izcīnīs uzvaras divu spēļu summā.

Savukārt ceturtdien astotdaļfināla atbildes spēli kā pēdējā aizvadīs arī Latvijas trešā spēcīgākā komanda "Liepājas metalurgs", kas savā laukumā lūkos atspēlēt pirmajā mačā iegūto 0:1 deficītu pret Gargždu "Banga" no Lietuvas.

LETA jau ziņoja, ka vietu turnīra ceturtdaļfinālā pagājušajā mēnesī sev nodrošināja cita Latvijas pārstāve "Jūrmala-VV", kas atbildes spēlē izbraukumā ar rezultātu 2:0 pieveica Igaunijas komandu Sillamē "Kalev", divu spēļu summā uzvarot ar 3:2.

Iepriekš par pirmo turnīra ceturtdaļfinālisti kļuva Latvijas futbolista Vīta Rimka pārstāvētā Lietuvas komanda Panevēžas "Ekranas", kas ar 4:0 divu spēļu summā pieveica Latvijas vienību "Olimps"/RFS, bet Igaunijas vienība Tallinas "Levadia" ar 6:3 divu maču summā pārspēja citu Latvijas klubu Rēzeknes "Blāzma".

Vēl vietu sev ceturtdaļfinālā nodrošinājusi Igaunijas komanda Tallinas "Flora", kas divu spēļu summā cīnījās neizšķirti 4:4 ar Lietuvas vienību Marijampoles "Sūduva", taču vairāk izbraukumā gūto vārtu dēļ iekļuva turnīra nākamajā kārtā, kā arī Igora Kozlova pārstāvētā Lietuvas vienība "Šiauliai", kas neticami prata atspēlēties no pirmajā spēlē iekrātā deficīta 1:5 un divu spēļu summā ar 6:5 uzveikt Igaunijas komandu Narvas "Trans", kurā spēlē cits Latvijas futbolists Aleksandrs Abramenko.

"Triobet" Baltijas līgas šīs sezonas fināls plānots nākamā gada 19.jūnijā.

LETA jau vēstīja, ka pagājušās sezonas finālmačā "Ventspils" ar rezultātu 3:1 papildlaikā pieveica "Sūduva" komandu.

FOTO: Romāns Kokšarovs, sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: