16. novembrī plkst. 13 Atpūtas ielā 16 atklās atbalsta centru ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām „Cimdiņš”.

Apskati foto!

Centrs tapis Latvijas Bērnu fonds sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi īstenotā projektā „Multifunkcionāla atbalsta centra bērniem ar īpašām vajadzībām izveidošana”. Centrs bērniem ar īpašām vajadzībām nodrošinās bezmaksas pieeju kvalitatīviem sociālajiem un medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumiem.

Vajadzība veidot šādu centru radās, apzinot Ventspils bērnu ar īpašām vajadzībām dzīves kvalitāti un vērtējot Latvijas Bērnu fonda Ventspils nodaļas darbu, kas jau ilgus gadus īsteno dažādus labdarības atbalsta pasākumus šiem bērniem un viņu ģimenēm. Ventspilī un tās novadā ir reģistrēti gandrīz trīssimts bērni ar invaliditāti, tomēr šo pakalpojumu pieejamība reģionā nav pietiekami attīstīta.

Ventspils pilsētas dome projekta vajadzībām pilsētā piešķīra telpas 161,4 m2 platībā, kā arī piešķīra līdzfinansējumu 33 132 eiro jeb 10% no projekta kopējā budžeta (331 321 eiro).

Projektā izveidotas arī 9 jaunas darba vietas vietējiem sociālās un izglītības jomas speciālistiem.

Centrā būs izveidots vecāku informācijas punkts, kurā brīvprātīgi darbosies pašu bērnu vecāki.

Centrs darbosies kā patstāvīga nevalstiska organizācija – nodibinājums „Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām „Cimdiņš””, un tā darbību līdzfinansēs Ventspils dome. Centra darbības nodrošināšanai nepieciešamais finansējums tiks piesaistīts, arī izmantojot dažādu fondu līdzekļus un ziedojumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: