Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome noteikusi 2010.gada Latvijas futbola čempionāta - "LMT Virslīgas" - labākos futbolistus pa pozīcijām. To vidū ir arī vairāki Ventspils futbolisti.

Kopumā nosaukti 22 labākie futbolisti.

Par labākajiem vārtsargiem nosaukti Kaspars Ikstens no čempionvienības "Skonto" un Aleksandrs Koliņko, kurš sezonu sāka "Ventspils" komandā, bet pēc tam pievienojās Krievijas premjerlīgas klubam Naļčikas "Spartak".

Labākā aizsarga godu izpelnījās Oskars Kļava, kurš sezonu sāka "Liepājas metalurga" komandā, bet pēc tam pievienojās Krievijas vienībai Mahačkalas "Anži", kā arī Dzintars Zirnis, Toms Tamošausks (abi "Liepājas metalurgs"), Aleksandrs Fertovs, Kaspars Dubra, Vitālijs Smirnovs (visi "Skonto"), Ritus Krjauklis un Grigorijs Čirkins (abi "Ventspils").

Par labākajiem pussargiem treneru padome nosauca Juriju Žigajevu, Artūru Zjuzinu (abi "Ventspils"), Aleksandru Cauņu, Ruslanu Mingazovu, Vitāliju Astafjevu, Andreju Perepļotkinu (visi "Skonto"), Valēriju Afanasjevu (Daugavpils "Daugava") un Arti Lazdiņu ("Jelgava").

Savukārt par labākajiem uzbrucējiem tika atzīti Natans Žuniors ("Skonto"), Kristaps Grebis, Deniss Rakels (abi "Liepājas metalurgs") un Oļegs Malašenoks ("Jelgava").

Kā ziņots, "Skonto" komanda šīs sezonas Latvijas čempionu titulu garantēja jau priekšpēdējā kārtā, kad tā nospēlēja 2:2 ar "Ventspils" vienību. Šis "Skonto" komandai bija 14.Latvijas čempionu tituls kluba pastāvēšanas vēsturē un pirmais kopš 2004.gada.

Čempionāta noslēguma kopvērtējumā "Skonto" tika pie 69 punktiem 27 spēlēs. Otro vietu ar 63 punktiem izcīnīja "Ventspils" komanda, bet "Liepājas metalurgs" ir 61 punktu palika trešajā vietā. Ceturtajā vietā sezonu ar 56 punktiem pārliecinoši noslēdza "Daugavas" futbolisti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: