Latvijas 1. līgā volejbolā pie pirmā panākuma šosezon tikuši volejbola kluba Ventspils spēlētāji, kas Pārventas sporta hallē ar 3:1 pieveica RVS Lāses volejbolistus.

Mūsu sportistiem šis bija pirmais panākums sešās spēlēs, bet jau piekto zaudējumu nākamajā dienā mūsējie cieta izbraukumā, sīvā cīņā ar 0:3 (24:26, 24:26, 19:25) piekāpjoties SC Ozolnieki volejbolistiem.

Čempionāta kopvērtējumā VK Ventspils vienpadsmit komandu konkurencē ieņem astoto vietu. Mūsu nesenie pretinieki – RVS Lāses spēlētāji – ieņem devīto vietu, bet Ozolnieku volejbolisti – ceturto; viņi šosezon piecās spēlēs vien reizi cietuši neveiksmi, tāpēc mūsu spēlētāju sīvā pretestība vērtējama tikai pozitīvi, neskatoties pat uz zaudējumu. Jāpiebilst, ka mūsējiem ir lielas iespējas pirmajā riņķī vēl tikt pie vairākām uzvarām, jo lielākoties atlikušas cīņas ar čempionāta astes gala vienībām.

VK Ventspils spēlētājs Māris Bite sarunā ar Ventas Balsi neslēpa prieku par pirmo panākumu šosezon. «Protams, uzvarēt vienmēr ir patīkami un 1. līgas čempionātā neviens nevienam neko dāvināt netaisās – katrā mačā ir jāpieliek visas pūles, lai gūtu panākumus. Komandā RVS Lāse pārsvarā spēlē 18–19-gadīgi puiši, kam vēl nav tik lielas spēļu pieredzes. Mačā pret sāncenšiem setu sākumi nebija mums veiksmīgi, jo iedevām viņiem divu trīs punktu handikapu. Tomēr pozitīvi, ka spējām atspēlēties un, setu galotnēs iztiekot bez kļūdām (piespiežot pretiniekus kļūdīties), arī uzvarēt. Trešajā setā VK Ventspils nedaudz pārņēma pašpārliecinātība, kas maksāja zaudētu setu.

Kopumā jāatzīmē pretinieku daudzās kļūdas – uzbrukuma sitieni autā un pretinieku libero vājā spēle. Nākamajā dienā labā garastāvoklī ieradāmies Ozolniekos. Uzreiz jāatzīmē, ka pretinieku komandai uz spēli bija pievienojušies divi spēlētāji no kluba galvenās komandas Poliurs/Ozolnieki, kas spēlē Schenker līgā. Zaudējām ar 0:3, tomēr jāuzsver, ka VK Ventspils zaudēja praktiski uzvarētu spēli, jo pirmo divu setu izskaņā bijām vadībā, bet nepratām veiksmīgi tos noslēgt. Kopumā komandas 1. līgā ir ļoti līdzīgas, lai arī zaudējumu ir daudz vairāk nekā uzvaru, tomēr spēles gaita ir ļoti līdzīga un bieži vien viss izšķiras tikai setu galotnēs. Jāņem vērā, ka mūsu komandā ir daudz traumētu spēlētāju, tomēr tas nenozīmē, ka nevaram cīnīties ar jebkuru komandu,» sacīja Bite.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: