Informācija vēsta, ka par Latvijas pēdējo divu gadu čempiones "Ventspils" galveno treneri kļūs angļu speciālists Pols Ešvorts.

Jau vēstījām, ka sakarā ar neveiksmīgo sezonu "Ventspils" šķīrusies no līdzšinējā galvenā trenera Jurģa Pučinska. Šodien sarunā ar Sportacentrs.com "Ventspils" sporta direktors Andrejs Butriks sacīja, ka oficiāla aizvietotāja Pučinskam vēl nav un ka lielāka skaidrība varētu būt tuvāko dienu laikā.

Tomēr rīcībā esošā informācija liecina, ka aizvietotājs jau atrasts - par to kļūs Latvijas futbolam labi zināmais Pols Ešvorts. Angļu speciālists, kurš pēc divām nedēļām svinēs 46.dzimšanas dienu, jau ir ieradies Ventspilī un portāla informācija vēsta, ka jau rīt Ešvorts varētu aizvadīt "Ventspils" komandas treniņu. Līguma termiņš šobrīd portālam nav zināms, taču ir skaidrs, ka vismaz nākamo sezonu Ešvortam būtu jāpavada Ventspilī.

Angļa debijai otrajā piegājienā "Ventspilī" būtu jānotiek šo sestdien, 19.septembrī, kad tiks uzņemta pastarīte "Metta"/LU. Virslīgā visām komandām vēl jāaizvada pēdējais aplis jeb sešas spēles.

Ešvorts Latvijā ieradās 2001.gadā, kad viņu ieteica toreizējais Latvijas izlases treneris Gerijs Džonsons. No 2001. līdz 2003.gadam Ešvorts vadīja tieši "Ventspili", 2004.gadā vadīja "Rīgu", bet no 2005. līdz 2009.gadam Rīgas "Skonto". Pēc tam Ešvorts pārcēlās uz Nigēriju. No 2010. līdz 2014.gadam viņš bija "Kwara Football Academy" futbola akadēmijas tehniskais direktors, bet šī gada janvārī kļuva par Nigērijas augstākās līgas kluba "Sunshine Stars" tehnisko direktoru.

Ešvorta vadībā "Ventspils" 2001. un 2002.gadā izcīnīja sudraba godalgas (abos gadījumos zelts tika izlaists pēdējā brīdī), ar "Skonto" 2005.gadā arī sudrabs, 2006., 2008. un 2009.gadā izcīnīta bronza, bet 2007.gadā Ešvorta vadībā "Skonto" pirmo reizi kluba vēsturē palika bez medaļām, finišējot 4.pozīcijā.

sportacentrs.com

Foto: fkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: