Iesākoties jaunajam mācību gadam, Ventspils Augstskolas (VeA) Ārējo sakaru daļa rīkoja vairākus informatīvus pasākums VeA studentiem, kā arī uzņēma  iebraucošos Erasmus+ studentus no dažādām Eiropas valstīm.

Vairāku informatīvu prezentāciju ietvaros VeA studenti, tai skaitā arī pilna laika ārvalstu studenti tika iepazīstināti ar ES programmas “Erasmus+” piedāvātajām studiju un/vai prakses iespējām. Studenti tika iedrošināti nebaidīties un izmantot iespēju gūt vērtīgu akadēmisko, valodas un kultūras pieredzi, studējot kādā no vairāk nekā 70 VeA partneru augstākās izglītības iestādēm, vai strādājot ārvalstu uzņēmumā citā Eiropas valstī. Pieteikšanās studijām un/vai praksei nākamajam semestrim turpinās līdz šā gada 20.septembri. Pēc pieteikuma termiņa beigām notiks intervijas ar studentiem  un paziņoti interviju rezultāti.

 

Tāpat VeA ir sagaidīti iebraucošie Erasmus+ studenti no Turcijas, Polijas, Francijas un Spānijas. Paredzams, ka tuvākajā laikā ieradīsies arī Erasmus+ studenti no Maķedonijas un Portugāles. Lielākā daļa studentu ir tikai uz vienu semestri, bet ir arī tādi, kuri VeA mācīsies visu 2015./2016.mācību gadu. Lai palīdzētu jaunajiem studentiem iejusties Ventspilī un iepazīt Ventspils Augstskolu, Ārējo sakaru daļa sadarbībā ar VeA Studentu padomi, vairākiem vecāko kursu studentiem bija sagatavojusi informatīvu programmu. Programmas laikā tika prezentēta noderīga informācija par studentu dzīvi, veselības aprūpi u.c. studentiem svarīgiem jautājumiem, dota iespēja satikt citus VeA studentus, izstaigāt VeA gaiteņus, kā arī kliedēt šaubas un neziņu par jauno studiju vidi un dzīvi Latvijā kopumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: