Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas līdervienība "Ventspils" otrdien savā laukumā viegli pieveica turnīra pastarīšus "Latvijas Universitāte" (LU), gūstot pārliecinošu virsroku ar 109:58.

 Stingrus pamatus uzvarai "Ventspils" basketbolisti ielika jau spēles pirmajā ceturtdaļā, pie rezultāta 2:2 veicot 11:0 izrāvienu un līdz pirmo desmit minūšu beigām palielinot savu pārsvaru līdz +17. Arī otro ceturtdaļu laukuma saimnieki aizvadīja pārliecinoši, pirmajās sešās minūtēs ļaujot pretiniekiem gūt vien sešus punktus, kamēr paši tika pie 22 punktiem. Atpūtā ejot, ventspilnieki atradās vadībā ar 39 punktu pārsvaru.

 

Nekas būtiski nemainījās arī otrajā spēles pusē, kurā iepriekš iegūto handikapu "Ventspils" vienība palielināja līdz 51 punktam.

Uzvarētāju rindās vislietderīgāko sniegumu nodemonstrēja Vladimirs Stimačs, kura kontā 18 punkti, četras atlēkušās bumbas un viena rezultatīva piespēle. Pie tikpat punktiem, realizējot septiņus no astoņiem divpunktu metieniem, tika arī Artūrs Bērziņš, kamēr Artūrs Strēlnieks ar 13 atlēkušajām bumbām bija veiksmīgākais cīņā zem groza. Jāatzīmē, ka ventspilnieku rindās vismaz desmit punktus guva uzreiz septiņi spēlētāji.

Savukārt LU komandā ar 13 punktiem izcēlās Einārs Tukišs.

Tādējādi "Ventspils" komanda tika pie savas sestās uzvaras septiņās spēlēs un kopvērtējuma tabulā ieņem pirmo vietu, kamēr LU basketbolisti zaudējuši visās sešās spēlēs, kurās piedalījušies, ieņemot pēdējo, astoto pozīciju.

Otrajā vietā esošā "VEF Juniors" komanda sešās aizvadītajās spēlēs ir tikusi pie pieciem panākumiem, bet trešā ar trijām uzvarām piecās spēlēs pašlaik ir "Liepājas Lauvas" komanda, savukārt Jelgavas "Zemgale" vienība uzvarējusi četrās no astoņām cīņām, kas dod ceturto vietu.

Piektā pašlaik ar divām uzvarām četrās spēlēs ir biznesa augstskolas "Turība" komanda, bet pagājušās sezonas čempionvienība "Barons" ar divām uzvarām piecās spēlēs ieņem sesto pozīciju. Septītā ar vienu uzvaru piecās spēlēs ir "Valmiera" komanda.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: