Ventspilnieks Vitālijs Trusevičs tiesājas ar Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu. Liecināt tiesā tiek aicināts arī valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš savulaik bijis slimnīcas vadītājs.

No slimnīcas tiek prasīts piedzīt 343 tūkstošus latu par nodarīto morālo kaitējumu un ārstēšanās uzdevumiem.

Prasība tiesā iesniegta, jo Trusevičs ārstējoties Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā inficējās ar hospitālo zelta stafilokoku jeb MRSA. Šī veselībai un dzīvībai bīstamā infekcija pacienta veselībai ir nodarījusi neatgriezenisku kaitējumu. Truseviča advokāts Jānis Mucenieks Ventas Balsij uzsver, ka viņa klientam bija jāpārcieš 12 operācijas, jo kājas trauma stafilokoka infekcijas dēļ nedzija un radās papildus komplikācijas. Tā visa rezultātā Trusevičš no slimnīcas iznāca sakropļots, pārvietojas ar kruķiem un ir atzīts par 1. grupas invalīdu.

Trusevičs slimnīcā nonāca pēc negadījuma 2004.gadā, kad Zilā karoga pacelšanas pasākumā, Ventspils pludmalē viņš neveiksmīgi piezemējās lecot ar izpletni. Smagās traumas guvušais Trusevičš nogādāts slimnīcā, ko tolaik vadīja Valdis Zatlers. Tagadējais valsts prezidents toreiz esot ticies ar Truseviču slimnīcas palātā, sniedzis viņam savus padomus un bijis informēts par pacienta ārstniecības gaitu. Tieši tāpēc prasītājs vēlas, lai tiesā savu liecību sniegtu arī Zatlers, Mucenieks klāsta, ka jau pirmajā tiesas sēdē, septembrī šādu lūgumu tiesai iesniedza pats Trusevičs, bet tiesa to noraidīja. Vakar, otrajā sēdē šo pašu lūgumu tiesai iesniedza advokāts, bet jau ar izvērstāku pamatojumu un argumentāciju. Zatlera liecības varot būt izšķirošas taisnības noskaidrošanai. Tiesas sēdes pārtraukumā Mucenieks informēja, ka tiesa lūgumu ir pieņēmusi, bet gala lēmumu par tā akceptēšanu vai noraidīšanu pieņems vēlāk.

Advokāts uzsver, ka pirms negadījuma Trusevičs bija profesionāls sportists, nodarbojās ar izpletņu lēkšanu un kikboksu, strādāja par miesassargu tādai pasaules slavenībai kā Alēns Delons un Pjērs Rišārs, bija aizsācis aktiera karjeru filmējoties, kā arī bija sabiedriski aktīvs cilvēks. Bet slimnīcas ārstu nolaidības dēļ, tagad viņš kļuvis par invalīdu.

No pieprasītās kompensācijas 250 tūkstoši latu tiek prasīti par morālo kaitējumu, bet pārējā summa nepilnu 100 tūkstošu latu apjomā ir atlīdzība turpmākai ārstēšanai, par kļūdu labojumu citā valstī, kur garantē sekmīgu operācijas rezultātu.

Tiesas process vēl turpināsies.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: