Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā novembrī mitināsies rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji no Latvijas, Baltkrievijas, Vācijas, Igaunijas un Īrijas.

Novembrī Rakstnieku mājā turpinās dzīvot igauņu rakstniece un tulkotāja no franču valodas Helle – Irisa Mihelsone (Helle – Iris Michelson), kas šobrīd raksta pasakas bērniem, lietuviešu literatūrkritiķis un tulkotājs no angļu valodas Laimants Jonušis (Laimantas Jonušys), kā arī latviešu tulkotāja no itāļu, lietuviešu un spāņu valodas Dace Meiere, lai pabeigtu lietuviešu rakstnieces Kristinas Sabaļauskaites romāna "Silva Rerum" tulkojumu.

Mājā novembrī ir atkal atgriezies lietuviešu rakstnieks Herkus Kunčius, kas šobrīd raksta jaunu lugu. Pirmo reizi mājā būs rakstnieks no Īrijas Brendans Hardings, kas raksta romānu par kāda īra dzīvi Kenijā, vācu rakstniece Džeja Monika Valtere (Jay Monika Walther), kas ir vairāk kā 80 radiolugu autore, un Orla Volfa (Orla Wolf) – arī rakstniece no Vācijas, kas raksta romānu.

No latviešu rakstniekiem pirmo reizi būs aktrise un autore Aiva Birbele, kas plāno rakstīt lugu. No Baltkrievijas pirmo reizi būs rakstnieks, kritiķis un vēsturnieks Jāzeps Januškevičs, kas plāno veikt pētījumu un rakstīt par baltkrievu politiskajiem un kultūras darbiniekiem Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: