Svētdien, 21.novembrī, Kandavā pirmo reizi notiks unikālas kartinga sacensības starp Kurzemes reģiona uzņēmumu veidotajām komandām.

Pasākums notiks Baltijas modernākajā kartinga trasē Swedbank kartodroms ar drošiem speciāli cilvēkiem bez pieredzes autosportā paredzētiem īres kartingiem. Sacensībās ir aicinātas piedalīties Tukuma, Talsu, Kuldīgas, Ventspils, Liepājas un Saldus rajona uzņēmumu komandas.  Pieteikšanās termiņš ir 17.novembris.

Sacensības notiks pēc tā saucamās LeMans komandu brauciena sistēmas, kas ir ļoti populāra korporatīvās izklaides forma pasaulē un iegūst arvien lielāku popularitāti arī pie mums Latvijā. Sacensībās komandai tiek piešķirts viens kartings. Komanda sastāvēs no sešiem cilvēkiem, kuri ik pēc noteikta laika gluži kā stafetē dosies trasē. Interesanti, ka komandas biedru maiņa notiek sacensību laikā boksu celiņā speciāli atvēlētā vietā. Uzvarēs komanda, kura sacensību noteiktajā laikā – 2 stundās, veiks visvairāk apļu.

Swedbank kartodroma pārstāvis Uldis Galdiņš atzīmē: „Šīs būs ļoti īpašas sacīkstes, kas cerams nākotnē kļūs par tradīciju. Ideja sarīkot šādu sacensību tieši Kurzemes reģiona uzņēmumiem radās sezonas izskaņā, redzot cik ļoti LeMans tipa sacensības kļūst populāras tieši uzņēmumu vidū, kā tās sekmē komandas gara veidošanos un nostiprināšanos.”

Lai piedalītos šādās sacensībās nav nepieciešama iepriekšēja pieredze autosportā, jo īres kartings ir visdemokrātiskākā un sabiedrībai pieejamākā autosporta forma, kur ir sastopami visi autosporta elementi, taču tajā pašā laikā, tas ir ļoti drošs aktīvās atpūtas veids. Īpašu odziņu sacīkstēm piešķirs vēlais rudens, kas sacīkstes padarīs tikai aizraujošākas.

Sacensībās ir aicinātas piedalīties arī privātās komandas, kurām būs atsevišķa ieskaites klase.

Informācija par Kurzemes reģiona kartinga sacensībām un komandas pieteikuma forma atrodama www.kartodroms.lv .

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: