Kurzemes reģiona vidusskolēni aicināti pieteikties konkursam par iespēju piedalīties   simulācijas stratēģijas spēlēs par narkotiku apkarošanas jautājumiem.

Spēles notiks no šā gada 25. līdz 27. novembrim  kādā no Kurzemes viesu namiem, kurās konkursa kārtībā piedalīsies septiņas komandas. Spēlēs  aicinātas piedalīties komandas piecu skolēnu sastāvā (vidusskolēni) ar 1 komandas vadītāju – skolotāju. Ceļa, naktsmītnes un ēdināšanas izdevumus sedz organizatori.

Šī spēle ir kādas reālas situācijas simulācija – izspēle narkotiku novēršanas jomā. Dalībnieku uzdevums – atrisināt konkrētu problēmsituāciju, atrodot vainīgās personas un novēršot narkotiku tālāku izplatīšanos. Katra komanda spēlē pārstāv vienu no dažādām iesaistītajām pusēm – institūcijām (policija, robežsardze, pašvaldība, slimnīca, žurnālists, NVO, skola).

Stratēģijas spēles jauniešiem tiks organizētas visos Latvijas reģionos, un tajās jauniešiem būs iespēja pašiem uzzināt vairāk par narkotiku lietošanas un izplatīšanas apkarošanas procesu un kopīgi ar ekspertiem meklēt risinājumus narkotiku izplatības problēmai valstī.

Papildus tā ir iespēja iepazīt savas nākotnes izvēlētās profesijas nianses, jo paredzēts, ka kopā ar skolēniem darbosies arī attiecīgo jomu eksperti, kā arī veids, kā mācīties reāla notikuma simulācijas laikā apgūt stratēģijas veidošanas un komunicēšanas prasmes.

Pirmās spēles jau aizvadītas oktobrī Vidzemes reģionā. Par to norisi vairāk skatīt VP jauniešu mājaslapā www.sargi-sevi.lv. Pieteikuma anketa un sīkāka informācija par simulācijas spēlēm atrodama www.sargi-sevi.lv.

Pieteikuma anketu  jāiesūta  elektroniski  līdz šā gada 10. novembrim uz e- pasta adresi  webmaster@vp.gov.lv. 

Foto: www.sargi-sevi.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: