Ventspils tiesa ar piespiedu darbu sodīja Valentīnu Dabižu, kura miesas bojājumus nodarīja savai kaimiņienei - titula Latvijas lepnums 2009 ieguvējai, tārgalniecei Ilzei Ābolai.

Tiesnese Ilona Rudzīte informē, ka Valentīnai piespiedu darbs sabiedrības labā būs jāveic 40 stundas. Tāpat viņai būs jāsedz 200 lati par Ābolas advokāta pakalpojumiem un 25 lati par ārstēšanās izdevumiem.

Savukārt pieprasītie 2000 tūkstoši latu par morālo aizskārumu un fiziskām ciešanām, no Dabižas netiks piedzīti. Tiesa kompensācijas noraidīja, jo cietusī guvusi vieglus miesas bojājumus – sarkanu pleķi uz kakla – kas nav liels sakropļojums un nekādas sekas nav radījis. Turklāt konflikts ildzis jau 13 gadu garumā un tajā ar regulāru saķeršanos ir iesaistītas abas sievietes. Tikai pēc pēdējā kautiņa Ilze vērsās tiesā un Valentīnas vaina pierādīta gan ar ekspertu slēdzieniem par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu, gan ar liecinieku liecībām. Arī Dabiža daļēji savu vainu atzina.

Jau rakstījām, ka abas kaimiņienes dzīvo četru dzīvokļu mājā Tārgalē, trijos no tiem dzīvo gan Ilzes pašas kuplā ģimene, gan arī viņas tēvs, brāļi, māsas un viņu bērni. Viens no ilggadējās saķeršanās iemesliem ir smaka kāpņu telpā no Ābolu ģimenes locekļu kūts drēbēm un zābakiem un Valentīnas vēlmi šo smaku vēdināt, kas veido caurvēju un traucē Āboliem.

Valentīna uzskata, ka Āboli viņu grib no dzīvokļa izēst, tādēļ rīko dažādas provokācijas. Par Valentīnas apsaukāšanu un draudu izteikšanu, šogad vien tiesā izskatīti divi strīdi, kuros administratīvie sodi piespriesti Ilzes brālim un viņas māsas civilvīram.

Ilze Ābola titulu Latvijas lepnums 2009 saņēma, jo uzņēmusies rūpes par 13 bērniem. Viņai ir pieci pašas bērni, pēc mātes nāves Ilze kļuva par aizbildni arī savām divām māsām un brālim, bet pirms diviem gadiem viņas ģimenē ienāca vēl pieci vīra māsas bērni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: