Ir pagājis nedaudz vairāk par nedēļu, kopš Reņķa dārza dīķī noslīka 21 gadu vecs jaunietis. Pagaidām notikušā iemesli vēl nav noskaidroti.

Valsts policija gaida ekspertīzes rezultātus, kas, visticamāk, būs pieejami šīs nedēļas nogalē. Policijas pamatversija joprojām ir tā pati, kas izvirzīta sākumā, proti, jaunietis pats ieslīdējis dīķī un nav varējis no tā tikt laukā, jo tā malas ir stāvas. Jau informējām, ka vardarbības pazīmes nav konstatētas.

Jaunieša vecāki pastāstīja, ka viņš sestdienas vakarā bijis ciemos pie drauga, pie kura viesojās vairāki jaunieši. «Vienkārši tikāmies draugu lokā, sarunājām satikties, jo sen nebijām redzējušies,» stāsta Alens Auziņš, pie kura notika draugu tikšanās.

Vecāki stāsta, ka bijis norunāts, ka pēc viesošanās viņu dēls dosies pie savas draudzenes. Apmēram pusčetros no rīta viņš atvadījies no draugiem un gājis uz draudzenes mājām. Tikšanās vieta atradās tikai kādus 300 metrus no liktenīgā dīķa.

«Patiesībā viņam nemaz nevajadzēja iet pa to ceļa pusi, kurā ir dīķis. Viņam bija jāiet gar mēbeļu veikalu, kas atrodas ielas pretējā pusē,» stāsta Alens. Viņam un arī citiem draugiem notikušais joprojām ir šoks. Un izskaidrojuma traģiskajam notikumam arī nav.

Alenam nākamajā dienā zvanīja kāds nepazīstams vīrietis un teica, ka atrasts mobilais tālrunis. Telefonu netālu no dīķa bija atradusi vīrieša sieva. Alenam tika atdots telefons un, noskaidrojis, kam tas pieder, viņš braucis pie drauga to atdot. Noskaidrojies, ka drauga nav ne mājās, ne pie draudzenes. Sacelti kājās arī citi draugi.

«Izbraucām slimnīcu, policiju, reāli bija tā, ka viņa nekur nebija, sākām uztraukties» stāsta kāds cits mirušā jaunieša draugs Mārtiņš Tālbergs. Meklējuši arī vietā, kur bija atrasts mobilais tālrunis, proti, pie dīķa, atraduši arī atslēgas.

«Draugi paši organizēja mūsu dēla meklēšanu. Viņi paziņoja policijai un paši sameklēja ūdenslīdēju, tika izsaukts arī tēvs,» pastāstīja jaunieša mamma. «Mums gribējās pārliecināties, ka nav noticis ļaunākais, tāpēc meklējām ūdenslīdēja palīdzību,» atceras Alens. Tomēr ļaunākais apstiprinājās.

Vecākiem grūti noticēt, ka dēls varētu būt tā vienkārši gājis un iekritis dīķī. Viņi vērš uzmanību uz to, ka ziņu portāla ventasbalss.lv komentāros kāds bija rakstījis, ka tās pašas nedēļas nogalē Reņķa dārzā smagi piekauts kāds cits cilvēks. Tāpat nav īsti saprotams, kāpēc atslēgas un mobilais tālrunis atrasti krastā. Draugi vērš uzmanību arī uz to, ka dīķis gar krastu ir sekls, ūdenslīdējs tur staigājis, nevis peldējis.

Ventas Balss jau rakstīja, ka, spriežot pēc jaunieša profila draugiem.lv, viņš beidzis 4. vidusskolu un patlaban turpinājis mācīties Latvijas Jūras akadēmijā. «Topošais kuģu gremdētājs jebšu stūrmanis» – par sevi rakstījis jaunietis. Spriežot pēc šī un citiem ierakstiem, viņš bijis jautrs, aktīvs, savā jomā realizējies.

 

Mirušā jaunieša draugi ir neizpratnē, kā dīķī, kas pie krasta ir sekls, varēja noslīkt 21 gadus vecs topošais jūrnieks, kurš turklāt mācēja arī labi peldēt.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: