Futbola Virslīgas spēlē "Ventspils" ar 2:0 pārspēja čempionāta pēdējās vietas īpašnieci "Mettu"/"Latvijas Universitāti". Abus vārtus guva Ndue Mujeci, turklāt to paveica vienas minūtes intervālā otrā puslaika sākumā.

"Metta"/LU pirmo reizi Virslīgas spēlē laukumā sūtīja ārvalstu futbolistu, proti, Kotdivuāras futbolistu Elī Ndekru, kurš spēlēja uzbrucēja pozīcijā. "Ventspils" tikmēr pieteica to pašu sākumsastāvu, ko nesenajā Čempionu līgas spēlē Helsinkos, atkal rezervē atstājot uzbrucēju Ģirtu Karlsonu, savukārt pat pieteikumā nebija Jurija Žigajeva.

"Metta"/LU spēli iesāka ļoti agresīvi un nekautrējās iespiest viesus viņu laukuma pusē. Lai arī īpaši labas vārtu gūšanas iespējas neizdevās radīt, "Ventspils" izskatījās visai apmulsusi un tikai ap 15.-20. minūti sāka pārņemt iniciatīvu. Puslaika otrajā pusē jau "Metta"/LU bija spiesta spēlēt no aizsardzības un ar pretuzbrukumiem, kamēr "Ventspils" futbolisti izpildīja divus bīstamus sitienus - Ndue Mujeci nieka tiesu garām no soda laukuma vidus, bet Alans Siņeļņikovs par mata tiesu aizgrieza bumbu kreisajam devītniekam no standartsituācijas. Neizšķirts 0:0 pēc pirmā puslaika gan bija visai godīgs rezultāts.

Otrā puslaika sākumā Andra Riherta vadītā komanda mēģināja veikt līdzīgu ofensīvu, taču šoreiz tā tika ātri apslāpēta, un "Ventspils" leģionārs Ndue Mujeci minūtes intervālā iznīcināja "Mettas" cerības. Vispirms Mujeci laimīgā kārtā tika pie bumbas soda laukuma vidū un mierīgi izmantoja apkārt stāvošo aizsargu apjukumu (daļa pieprasīja aizmuguri, daļa vienkārši noskatījās), bet neilgi pēc centra izspēles atkal tika pie bumbas pretinieku soda laukumā, ar spēku apspēlēja un nobīdīja malā aizsargu Rūdolfu Puķīti un ar slaidu sitienu tālajā stūrī panāca 2:0.

Atlikušajā spēles laikā "Ventspils" par varītēm pēc trešo vārtu guvuma neskrēja un visai mierīgi noturēja uzvaru ar 2:0, turklāt "Metta"/LU spēles beigās vēl palika mazākumā pēc Arta Ojāra Ostrovska otras dzeltenās kartiņas. "Ventspils" līdz ar to pārņēmusi Virslīgas līderpozīcijas un turpinājusi savu panākumu sēriju pret "Mettu"/LU, kurai zaudējusi vēl nav ne reizi.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: