Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" iekļauta Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") jaunā klubu turnīra dalībnieču sarakstā, raksta portāls "Sportando.com".

Reģistrācija turnīram noslēgsies ceturtdien, bet pagaidām tajā plāno piedalīties 59 vienības no visas Eiropas.

Jau gandrīz 15 gadus Eiropas basketbola divus spēcīgākos turnīrus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB), tomēr šovasar šajā hierarhijā radusies neskaidrība, jo salīdzinoši negaidīti nopietnas pretenzijas uz konkurentu vājināšanu izvirzījusi FIBA Eiropas nodaļa.

Sākotnēji tika ziņots, ka "FIBA Europe" jaunajā turnīrā, kas varētu tikt ieviests jau no nākamās sezonas, varētu piedalīties līdz pat 100 klubiem no vairāk nekā 40 valstīm.

Jau vēstīts, ka Baltijas Basketbola līgas (BBL) un Lietuvas Basketbola līgas (LKL) čempionātu bronzas medaļas īpašniece Utenas "Juventus" ULEB Eiropas kausa vietā izvēlējās startēt "FIBA Europe" klubu turnīrā. Par pamatojumu tam tika minēts, ka Eiropas kausa nolikums neļautu aizvadīt mājas spēles Utenā, kā arī tas būtu finansiāli izdevīgāk.

Kā zināms, dalība kontinenta otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā - Eiropas kausā - pienācās Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga", tomēr tā jau jūlija sākumā pavēstīja, ka gaidāmajā sezonā šajā turnīrā nepiedalīsies. Tāpat rīdzinieku vietu neaizņēma arī "Ventspils", līdz ar to pirmoreiz kopš 2002./2003.gada sezonas Latvija nebūs pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā.

Eiropas kausā basketbolā (agrāk ULEB kausā) Latvija līdz šim nav tikusi pārstāvēta vien pašā pirmajā sezonā 2002./2003.gadā, bet dažbrīd, ieskaitot arī pagājušajā sezonā, sacensībās piedalījās pat pa divām vienībām.

Nākamajā sezonā Eiropas kausā spēlēs 15 valstu komandas - piecas no Krievijas, pa četrām no Spānijas, Itālijas un Turcijas, trīs no Francijas, Vācijas un Grieķijas, divas no Beļģijas un Lietuvas, bet pa vienai no Slovēnijas, Čehijas, Izraēlas, Melnkalnes, Ungārijas un Rumānijas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: