Šogad jau piecpadsmito gadu pēc kārtas Ventspilī tika rīkots konkurss „Pilsētas rota 2015”. Tā ietvaros ventspilniekiem bija iespēja pieteikt savus vai kaimiņa krāšņos un koptos dārzus, lai kompetenta žūrija tos izvērtētu un noteiktu pašas pievilcīgākās un oriģinālākās piemājas teritorijas.

Ar Ventspils pilsētas domes un Bosch pārstāvniecības finansiālu atbalstu rīkotajā konkursā šogad žūrija izvērtēja 821 skaistās piemājas teritorijas, bet 11 no dārziem tika apskatīti arī klātienē.

Žūrijas uzdevums kā ierasts nebija vienkāršs - iedzīvotāji ar katru gadu ar vien vairāk līdzdarbojas pilsētas vizuālā tēla veidošanā, iekopjot savas piemājas teritorijas bagātīgi un krāšņi. Šogad īpaši esot izcēlušies dārzi Pārventā, tie iekopti viens par otru skaistāks.

Foto: Ventspils skaistākie dārzi

Žūrija apskatīja un vērtēja piemāju teritoriju žogus, vārtus un vārtiņus, māju numuru zīmes, karoga vietas, priekšdārziņus un pieguļošās teritorijas - zālieni, koki, krūmi, puķes, to izvietojums un saderība, kā arī citus pagalma labiekārtojuma elementus, kas ik gadu nebeidz pārsteigt.

Konkursa uzvarētāji svinīgi tiks sveikti Ventspils Pilsētas svētku laikā, 1.augustā, plkst. 16:45 Ostas ielas promenādē uz Centrālās skatuves.

Uzvarētāji:

1.vieta  - Zigrīda Runģe, kuras īpašums atrodas Iecavas ielā 16;

2.vietu - Ausma Sondare, kuras īpašums atrodas Radio ielā 5;

3.vietu - Inita Dudarjonoka, kuras īpašums atrodas Buku ielā 2.

Šiem un pārējiem konkursa dalībniekiem, kuri savās pasta kastītēs saņēma „Pilsētas rota 2015” pateicības kartiņas, tiks organizēta apmaksāta ekskursija ar autobusu, kas šogad plānota uz kaimiņzemes Lietuvas dārziem. Par pieteikšanos ekskursijai informācija vēl sekos.

Apskati FOTO no apbalvošanas ceremonijas!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: