Otro posmu Eiropas čempionātā basketbolā U-18 vecuma grupā uzsākusi Latvijas izlase, kas dramatiskā cīņā spēja uzvarēt Lietuvas vienaudžus.

Latvijas sastāvā arī trīs ventspilnieki – Klāvs Čavars, Artūrs Grīnbergs un Rihards Lomažs.

Spēli mūsējie uzsāka pagalam neveiksmīgi un jau pēc pirmās ceturtdaļas Lietuva bija izvirzījusies vadībā ar 15 punktu pārsvaru. Tāda pati aina saglabājās arī spēles turpinājumā un brīžiem lietuviešu pārsvars pārsniedza 20 punktu slieksni.

Taču Latvija nepadevās un sešas minūtes pirms spēles beigām uzsāka pakaļdzīšanos. Par vienu no atspēlēšanās galvenajiem kaldinātājiem kļuva ventspilnieks Rihards Lomažs, kurš divu minūšu laikā realizēja četrus tālmetienus. Lietuva, sajutusi Latvijas spiedienu, sāka nervozēt un pieļāva vairākas kļūdas, kuras lieliski spēja izmantot Latvija. 25 sekundes līdz spēles beigām Rauls Avenītis realizēja kārtējo trīnīti Latvijas labā, kas arī izšķīra spēles likteni par labu mūsējiem. Latvija svin laimīgu uzvaru 78:76, atspēlējot 18 punktu deficītu.

Latvijas rindās rezultatīvākais Rihards Lomažs ar 25 punktiem, 15 punktus pievienoja Artūrs Grīnbergs, bet Klāvam Čavaram 6 punkti.

Šodien Latvijas U-18 vīriešu izlase turpinās savas gaitas Eiropas čempionātā, kad mūsējiem pretī stāsies spēcīgā Horvātijas izlase.

Foto: www.fibaeurope.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: