Starp Piedzīvojumu parka pusmaratona dalībniekiem allaž ir arī nūjotāji, bet viens no kuplākajiem kolektīviem pārstāv Piltenes nūjošanas klubu. Izrādās, piltenieki šajā pasākumā piedalās tā ļoti pozitīvās gaisotnes dēļ.

Piltenē nūjošana ienākusi pirms gadiem pieciem, kad šādi izkustēties citus aicinājis piltenieks Jānis Freimanis. «Sākumā bijām četri, turklāt nūjot sākām ziemā. Daudziem bija jautājumi, ko mēs īsti darām, prasīja tradicionālo jautājumu, kur palikušas slēpes, taču pamazām sāka pievienoties arī citi interesenti. Tagad klubā esam jau 40 dažāda vecuma un dzimuma nūjotāji,» Piltenes nūjošanas kluba pirmsākumus atceras tā vadītāja Aina Heiberga, piebilstot, ka Jānis uz pilsētu atnesis tādu labu vīrusu.

Protams, galvenais iemesls, kāpēc šis vīruss iedzīvojies, ir vēlme kustēties un uzturēties labā kompānijā, taču piltenieki negrozās tikai pa savu pilsētu, bet cenšas apmeklēt arī pasākumus citās Latvijas vietās, tā popularizējot savu pilsētu un novadu. Piemēram, pagājušajā nedēļā viņi devās uz Liepāju, kur risinājās Latvijas Nūjošanas kausa otrais posms. Protams, iecienīts ir arī Piedzīvojumu parka pusmaratons un Nūjošanas festivāls. «Es nezinu citus tādus pasākumus, kuros būtu tik pozitīvi noskaņota kompānija, turklāt Ventspils vēl izceļas arī ar ļoti labu organizāciju. Padomāts tiešām par visu, trasē atrasties ir ļoti patīkami! Mūzika, smaidīgi cilvēki ielu malās, atbalsts – tas, protams, uzmundrina,» skaidro Heiberga. Šādos pasākumos ne tikai izdodas labi atpūsties, bet arī iegūt jaunus draugus no citām Latvijas vietām, kas arī ir svarīgi.

Piltenes nūjotāji pilnīgi noteikti būs klāt arī 4. Piedzīvojumu parka pusmaratonā, komandā vajadzētu būt vismaz desmit pārstāvjiem, taču tiek strādāts, lai komanda būtu vēl lielāka. «Protams, ne jau visi vienmēr var tikt, bet cenšamies atgādināt un mudināt pieteikties katru. Komanda vienmēr bijusi diezgan kupla, tā jābūt arī šogad,» spriež Piltenes nūjotāju vadītāja, piebilstot, ka kādreiz varētu pamēģināt arī atnūjot līdz Ventspilij. Galu galā, ar nūjām iet arī maratonā, bet te attālums ir krietni mazāks. Savukārt nākamā gada maijā piltenieki cer viesus uzņemt pie sevis, organizējot Pasaules nūjošanas dienas pasākumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: