9. jūnijā plkst. 20:00 uz teātra nama „Jūras vārti” skatuves kāps pievilcīgā un harizmātiskā saksofoniste Kendija Dalfere (Candy Dulfer), lai apburtu un valdzinātu klausītājus ar sev raksturīgo vitalitāti un dzīvesprieku.

Kopā ar Kendiju Dalferi Ventspilī uzstāsies talantīgais bītbokseris Andy Ninvalle, uzlecošā vokālā zvaigzne Phatt, kā arī daudzpusīgais dīdžejs un bungu virtuozs  DJ Kikke, papildinot māksliniecei raksturīgo džeza izpildījumu ar deju mūzikas, dubstepa un funk&house elementiem

Koncertprogrammā iekļautas ne vien labi zināmas Dalferes dziesmas, bet arī pazīstamu skaņdarbu kaverversijas. Klausītāji dzirdēs gan visiem labi zināmo hitu “Lily Was Here”, kas māksliniecei atnesa pasaules slavu, gan viņas pašas sacerēto, optimisma caurstrāvoto skaņdarbu “Sax-a-go-go”.

Saksofona spēli Kendija Dalfere apguvusi jau agrā bērnībā, kad par pirmo un vienīgo skolotāju kļūst meitenes tēvs. Tālākā izglītība un pieredze netiek gūta mūzikas augstskolās, bet gan muzicējot kopā ar tādām slavenībām kā Prinss, Deivs Stjuarts, Vans Morisons, Deivids Senborns, grupa „Pink Floyd” u.c. Savas muzikālās karjeras laikā māksliniece izdevusi vairāk kā desmit soloalbumus, jaunākais no tiem tapis sadarbībā ar multinstrumentālistu un ilggadējo grupas "The Black Eyed Peas" muzikālo direktoru Princu Bordu.

Visas biļetes uz koncertu ir izpārdotas!

Turpinājumā intervija ar saksofonisti Kendiju Dalferi.

Savas muzikālās karjeras laikā esat koncertējusi uz pasaules lielākajām skatuvēm. Šoreiz viesosieties Ventspilī. Kādas ir izjūtas, uzstājoties kādā vietā pirmo reizi?

– Es neuztraucos, jo man patīk atrasties uz skatuves. Ticu, ka cilvēki labi pavadīs laiku, jo es un pavadošā grupa strādājam ļoti smagi, lai to nodrošinātu. Man ir nepieciešama tikai laba skaņas tehnika un ieinteresēta publika, tad es varu radīt brīnumus.

 

Kas ir jūsu iedvesmas avots mūzikā?

– Mani iedvesmo daudz lietu, bet vienkāršākais veids, kā gūt iedvesmu, ir redzēt koncertējam labu grupu. Pēc tam man vienmēr ir daudz enerģijas un vēlme uzstāties.

 

Kas jūs pamudinājis papildus iemīļotajam funk virzienam pievērsties tādiem laikmetīgiem mūzikas stiliem kā dubstep un R&B?

– Man nepatīk būt ierobežotai. Manuprāt, katra nākamā diena ir labāka par iepriekšējo, tāpēc ar prieku pieņemu jaunas lietas. Mūzika visu laiku pilnveidojas, un, lai gan ne vienmēr viss jaunais ir labs, man patiesi patīk eksperimentēt. Es mierīgi varu miksēt dubstep mūziku ar džezu, man tas šķiet pilnīgi dabiski.

 

Jūsu dzīvē un karjerā liela nozīme ir ģimenei. Kas ir tie notikumi un cilvēki, pateicoties kuriem pasaule pazīst Kendiju Dalferi?

– Domāju, ka nekad nespēlētu saksofonu, ja tēvs nebūtu mani iedvesmojis un ļāvis pamēģināt. Arī māte ir veltījusi pusi no savas dzīves man un manai karjerai, par ko esmu ļoti pateicīga.

 

Kādā intervijā jūs pieminējāt īpašu saksofona siksnu, ko darinājusi jūsu mamma. Vai šī siksna ir jūsu talismans?

– Mammai ir zelta rokas. Saksofona siksnas parasti ir ļoti vienmuļas, bet viņa izgatavoja pāris ļoti greznu siksnu, kas pieskaņotas manam apģērbam. Galu galā – es taču esmu sieviete!

 

Plašākai publikai esat pazīstama kā mūziķe. Vai darbojaties arī kādās citās jomās?

– Jā, man ir mārketinga un publiskā tēla veidošanas uzņēmums. Vēl sniedzu padomus mūziķiem. Strādāju arī radio. Pēdējā gada laikā esmu izveidojusi sieviešu apģērbu līnijas kolekciju modes zīmolam Mexx. Man patīk darīt dažādas lietas – tas mani iedvesmo.

 

Jūs nereti tiekat dēvēta par pasaules pievilcīgāko saksofonisti. Cik liela nozīme, jūsuprāt, ir mākslinieka vizuālajam tēlam?

– Paldies! Es par to gan neesmu pārliecināta. Es vienkārši esmu meiteņu meitene. Kad 13 gadu vecumā pirmo reizi redzēju Šēru uzstājamies, es sapratu, ka nav jāatsakās no savas sievišķības, lai kļūtu par lielisku mūziķi. Bet uz skatuves būt sievišķīgai ir ļoti grūti. Uzstāšanās laikā es vienmēr nolaužu nagus, kurpju papēžus, izjaucu matu sakārtojumu un sabojāju grimu, bet nevienam, šķiet, pret to nav iebildumu.

 

Mūsdienās vizuālais tēls ir ļoti nozīmīgs, bet domāju, ka primārā ir attieksme, nevis skaistums tā tradicionālajā izpratnē. Neglīta persona var uz skatuves būt ļoti pievilcīga savas attieksmes dēļ.

 

Jūsuprāt, mūzika mūsdienās ir māksla vai peļņas avots?

– Nereti cilvēki uzskata, ka popmūzika ir tikai un vienīgi vieglprātīga nodarbe, bet, manuprāt, tā ir viena no lietām, kas cilvēkiem ir patiesi nepieciešama, līdzīgi kā gaiss, ko elpojam. Tā uzmundrina, nomierina, atbalsta un iedvesmo, tā dod enerģiju un mieru. Mūzika ir viens no skaistākajiem un pieejamākajiem mākslas veidiem.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: